Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seljaci uz hss

Laslo: Ako Vlada ne zna kako pomoći, neka daju ostavke

'unutarnja- 28.08.09 -slavonski brod -hrvatska -  rn:duel-antun laslo Photo: Ivica Galovic/Vecernji list'
'Ivica Galovic/Vecernji list'
05.09.2012.
u 16:24

ZUSSB i Hrvatski seljački savez podržali su inicijativu HSS-a da se PDV na hranu smanji sa 25 na 10 posto

Veći dio ekonomista smatra da je HSS-ov prijedlog smanjenja PDV-a na hranu sa 25 na 10 posto realan i ostvariv jer provedbom možemo očekivati smanjenje sive ekonomije i "šopinga" u susjednim zemljama što će doprinijeti ublažavanju eventualnog negativnog efekta smanjenog punjenja proračuna, rekao je danas u Đakovu Branko Hrg, predsjednik HSS-a, odbacujući kritike pojedinih ekonomista.

Njihova inicijativa, dodao je, ima veliku podršku građana. 

– Ulaskom u EU ukinut će se nulta stopa PDV-a na mlijeko i kruh, a, vjerujte, teško možemo očekivati da će ostale zemlje članice EU dobronamjerno dočekati zahtjev Hrvatske za smanjenje PDV-a po ulasku u EU – upozorio je.

Potporu HSS-u dali su i čelnici seljačkih udruga, predsjednik Zajednica seljačkih udruga Slavonije i Baranje Antun Laslo i zamjenik predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Marijan Moslavac.

– Neprihvatljiva nam je i nerazumljiva retorika članova Vlade koji ponavljaju da nema novca za sanaciju šteta od suše. Ako ne znaju kako i na koji način pomoći hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima, neka daju ostavke i neka se raspišu prijevremeni izbori pa narod izabere one koji znaju – rekao je Antun Laslo, čelnik ZUSSB-a.

Komentara 19

OB
-obrisani-
17:21 05.09.2012.

Ostavka!

OB
-obrisani-
17:23 05.09.2012.

čudi me da već ne leže po ulicama i cestama..... . to im je do sad...najbolje išlo...

OB
-obrisani-
16:50 05.09.2012.

suša mi došla ko kec na desetku . nemoraju ni brati...ni prevoziti...ni prodavati......samo od Države...."daj plati štetu" . .....žive ko bogovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije