Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emanuel Macedo:

'Selena je prošla mučenje, kako to ubojstvo može biti obično?'

emmanuel macedo,portal (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
26.07.2013.
u 10:17

Ne mogu vjerovati da sud nije ustanovio da je Selene patila. Svi dokazi upućuju na to da je mnogo patila i da je prolazila kroz pravi užas u svakom mogućem aspektu, kazao je potreseno Emmanuel Macedo

- Ne mogu vjerovati da sud nije utvrdio da je Selena patila. Svi dokazi ukazuju da je mnogo patila i da je prolazila kroz pravi užas. Nakon izricanja presude otišao sam na Marjan. Bio sam ljut, pokušao sam razumjeti odluku suda. Plakao sam na mjestu gdje je ubijena i razgovarao s njom. Nisam mogao shvatiti kako je njezino ubojstvo moglo nazvati običnim. Osjećam istu bol u srcu kao i prije godinu dana kada sam se vraćao u Meksiko nakon Selenina ubojstva – ispričao je Emanul Macedo novinarima, nakon što je prespavao izricanje nepravomoćne presude od 15 godina zatvora Ediju Mišiću, ubojici njegove sestre Selene.

Tužiteljstvo je tražilo kaznu od 40 godina zatvora, ali Županijsi sud u Splitu nije utvrdilo da je riječ o teškom ubojstvu, na osobito okrutan i krajnje podmukao način, već je Mišić dobio maksimalnu kaznu za tzv. obično ubojstvo, zbog čega je Emanuel bio vidno razočaran.

- Umrla je na strašan način. Kako je moguće da je netko odvede, prekrije usta, veže ruke, patila je i dušom i tijelom, a da je to nazvano običnim? Bilo je to užasno ubojstvo. Selena je prošla mučenje! – rekao je Emanuel i dodao kako još uvijek vjeruje u hrvatsko pravosuđe, iako je njegova vjera poljuljana. Strahuje, s obzirom da prvostupanjski sud smatra da Selene nije patila i da je u pitanju obično ubojstvo,da i drugostupanjski sud ne potvrdi njihov stav. Dodao je kako smatra da je tužilaštvo obavilo dobar posao i da misli kako se tužiteljica prilikom izricanja presude osjećala grozno kao i on.

- Vraćam se bez osjećaja da je pravda zadovoljena i to me mnogo boli. Nazvao sam majku kad sam se smirio, no prema tonu mog glasa je znala da ubojica nije dobio primjerenu kaznu. Bila je vrlo nezadovoljna i utučena. Znam kako se ubojstvo dogodilo, ali još uvijek ne znam zašto, a volio bih znati. Nadu polažem u Vrhovni sud - rekao je Emmanuel i nagalsio kako se u Mexico vraća s osjećajem da pravda nije zadovoljena i to ga boli.

>>Vještakinja: Ubojstvo Selene najdrastičnije je koje sam vidjela!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije