Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselo u Saboru

Šeks ugurao točku koja nije ni stavljena na dnevni red

šeks
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.10.2011.
u 15:32

Nije jasno je li riječ o pogrešci s istoimenim zakonima ili je Vladimir Šeks na svoju ruku pokušao mimo procedure staviti na glasovanje zakon.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks iznenada je prekinuo današnju sjednicu i najavio glasovanje o raspravljenim točkama za sutra točno u 12 sati. Kako doznajemo, odluka o prekidu sjednice iznenadila je i predsjednika Sabora Luku Bebića jer jutros to nije bilo tako planirano.

Nakon izbacivanja HDSSB-ova Dinka Burića iz sabornice, čini se da je Vladimir Šeks danas potpuno izgubio kompas i odlučio provesti raspravu o Zakonu o vodama, koji je tek u utorak prihvaćen na sjednici Vlade i poslan u saborsku proceduru, a još nije glasovanjem uvršten na dnevni red jer za to danas nije bilo potrebnog kvoruma od 77 ruku. Upravo je taj zakon u utorak na sjednici izazvao sukob potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca i ministra regionalnog razvoja Božidara Pankretića.

Zastupnici su danas odlučili proći što veći broj zakona kako bi sutra glasovali o njima pa se o dobrom dijelu njih nitko nije javljao za riječ i raspravljao. Tako je Vladimir Šeks na raspravu uvrstio i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama predlagatelja Daniela Srba (HSP), o kojem također nitko nije imao što raspravljati, a kasnije se na dnevnom redu na saborskoj stranici Vladin prijedlog Zakona o vodama pojavio kao jedna od točaka koja je raspravljena na današnjem zasjedanju.

S druge strane, na istoj stranici piše da se o Srbovu prijedlogu nije raspravljalo. U saborskim pak transkriptima jasno je vidljivo da rasprava o Vladinu prijedlogu zakona nikada nije ni otvorena.

To je primijetio i HDSSB-ov zastupnik Boro Grubišić koji je Šeksa pokušao pitati kako se taj zakon našao u dnevnom redu.

– Koliko mi je poznato, vi ste uvrstili u dnevni red Zakon o vodama, pa se pitam i nejasno mi je, s obzirom na to da nema kvoruma za utvrđivanje dnevnog reda, čiji je to prijedlog zakona i kako je ušao na dnevni red bez kvoruma – pitao je Šeksa koji mu je uzvratio:
– Raspravljen je Zakon o vodama, Vladin prijedlog zakona. Prekidam sjednicu.

Sada nije jasno je li tu riječ o pogrešci s istoimenim zakonima ili je Vladimir Šeks na svoju ruku pokušao mimo procedure i bez kvoruma staviti na glasovanje zakon koji vladajući nisu stigli službeno uvrstiti u dnevni red Sabora. Pokušali smo od Vladimira Šeksa doznati što se dogodilo, no je samo odbrusio: "Ništa, ništa, poslušajte pa ćete vidjeti".

Komentara 30

BI
bilikamen
16:19 27.10.2011.

Šeks mulja već 20 godina, pa me nebi čudilo da je i u ovom slučaju neka blamaža iz Šeksove radionice. .........................i to je jedan od zločina.

OB
-obrisani-
00:30 28.10.2011.

Šeks se sve više ponaša kao Gadafi, a ako ima Boga, tako će i završiti...

V4
Vladimir12-4
15:53 27.10.2011.

Kad bude u zatvoru, dajte mu sve ali ne alkohol, ruzicasti slonovi ce ga pregaziti inace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije