Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks: Nakon rata oružjem, Hrvatska vodi rat promidžbom

Potpredsjednik Vlade održao je svečani govor u kojemu se prisjetio ratnih dana, kada je obnašao istu dužnost.
06. listopada 2011. u 17:24 27 komentara 5 prikaza
svečana sjednica sabora (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Točno u 12 sati počela je svečana sjednica Hrvatskog sabora u povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, na kojoj se okupio cijeli politički i društveni vrh Hrvatske. Svečani govor održao je potpredsjednik Vlade Vladimir Šeks, koji je prije 20 godina obnašao tu istu dužnost. U svome se govoru prisjetio borbe za stvaranje Hrvatske te poginulih branitelja.

– Ne možemo, a da se baš na ovom mjestu ne prisjetimo zaključka Sabora od 8. listopada 1991. kojim se utvrđuje da je na Hrvatsku izvršena oružana agresija Srbije i kojim se JNA proglašava agresorskom, okupatorskom vojskom, kao i događaja koji su mu prethodili, ali i onih koji su slijedili nakon toga. Raketiranje Banskih dvora u kojem je tada stolovao predsjednik Republike Franjo Tuđman bio je zločinački atentat zločinačke posrbljene komunističke JNA s nedvosmislenom namjerom da se zajedno s njim ukloni osamostaljivanje Hrvatske – rekao je Šeks koji se u govoru povremeno vraćao i u daleku povijest Hrvatske, čak u sedmo stoljeće.

Iako je, poručio je, hrvatski narod bio osuđen na propast, sve je probleme pobijedio zahvaljujući svojoj svijesti, duhovnoj snazi i odlučnošću da učini nemoguće.

– Nijedan narod u povijesti nije tako skupo platio svoju slobodu kao što je hrvatski narod. Danas je Hrvatska slobodna, neovisna i demokratska zemlja, no još nije ostvarila sve svoje ciljeve. Domovinski rat u kojem je hrvatski narod izborio svoju slobodu bio je trostruki rat za Hrvatsku – rat sa srpskim agresorom, s međunarodnim osporavateljima hrvatske neovisnosti i s domaćim revizionistima i krivotvoriteljima hrvatskog puta u državnost, neovisnost i pobjedu u nametnutom, pravednom, obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu. Prvi se vodio oružjem, drugi diplomacijom, treći promidžbom. Prva dva hrvatski je narod dobio, treći još traje. Na nama je da i njega dovršimo isto onako kako smo završili prva dva – pobjedom – zaključio je Šeks.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • bhorvat:

    06.10.2011. u 18:13h dardal je napisao/la: ********** Savez za hrvatsku su bedaki koji vodu na mlin daju istima koji ih zatvaraju, tobože zbog EU a ustvari da bi oni bili na vlasti.

  • dejavu:

    -\" Nijedan narod u povijesti nije tako skupo platio svoju slobodu\" --------------------------------------------------------------------------------------- e bome nije ! e sad da se polove ovi kojima se ta sloboda platila pa da krenemo u bolju buducnost !

  • bhorvat:

    Dardale, svi znamo što se događa ali nema nikog da to kaže .