Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura u čaši vode

Šeks: Moj prijatelj Bebić previše je tolerantan u vođenju sjednica

seks
Foto: Maja Šantoši /Pixsell
1/4
11.02.2011.
u 19:43

Agresija Dinka Burića prema Vladi, predsjednici Vlade, ministrima i HDZ-u nezabilježena je u 20-godišnjoj parlamentarnoj praksi, kaže potpredsjednik Sabora

VOĆIN - Besprizorni i besprimjerni napadaji i verbalna agresija zastupnika Dinka Burića prema Vladi, predsjednici Vlade, ministrima i vrhu HDZ-a nezabilježeni su u dvadesetogodišnjoj hrvatskoj parlamentarnoj praksi. Burić optužuje i odmah osuđuje. On je egzekutor i tu je jasno da je predsjednik Sabora trebao reagirati i nakon druge opomene mu uskratiti riječ. Nažalost, radi široko shvaćene demokracije, predsjednik Bebić to nije učinio. Moj prijatelj i kolega Luka Bebić pretolerantno dopušta da se ne poštuje Poslovnik, rekao je potpredsjednik Šeks te dodao da se politički sukobi događaju i između neprijatelja - komentirao je jučerašnji incident u Saboru njegov potpredsjednik Vladimir Šeks na prigodnoj svečanosti održanoj u Voćinu..  

Za novonastalu situaciju u Saboru Šeks je rekao da se ipak radi o "buri u čaši vode" te da prema onima koji prave nered, zasad, neće biti sankcija.

- Ako klub zastupnika ili stranka drže da predsjednik Sabora ne poštuje poslovnik, onda o tome treba raspraviti Odbor za Ustav, kojemu sam ja predsjednik, i taj odbor arbitrira, donosi prijedlog Saboru i  utvrđuje se pravorijek. To bi sada bilo preoštro, pa ćemo na Predsjedništvu Sabora zatražiti od svih aktera da se poštuje Poslovnik i da uskladimo svoje ponašanje na jednoobrazan način, izjavio je u Voćinu potpredsjednik Šeks.

Na svečanosti su Šeks i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić simboličnim bacanjem u zrak košarkaške lopte otvorili novosagrađenu sportsku dvoranu u Osnovnoj školi Voćin.  U prigodnom govoru općinski načelnik Predrag Filić i župan Tomislav Tolušić zahvalili su se državnim dužnosnicima na pomoći u gradnji dvorane koja je stajala oko 4,6 milijuna kuna.

Komentara 74

DU
Deleted user
00:32 12.02.2011.

vlado,daj donesi cigarete i konjak iz ormara

OB
-obrisani-
21:32 11.02.2011.

Šeks i još neki jednostavno ne znaju funkcionirati bez diktature pa stalno to očekuju od svih!

FI
fiberglas
21:09 11.02.2011.

Znači ništa o akumulatora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije