Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka traži od Hus

Šefovi HSS-a Bjelovara i Daruvara stradavaju zbog podrške Bajsu

'30.12.2011., Bjelovar - U hotelu Central odrzana je tiskovna konferencija na kojoj je Zupanijska organizacija HSS-a predlozila Damira Bajsa za celnika stranke na predstojecim stranackim izborima koji
'Damir Spehar/PIXSELL'
20.07.2012.
u 08:30

Husak ističe da u ŽO HSS-a ima sve manje mjesta za osobna mišljenja, te da su napravili nešto što nekome ne odgovara u stranci

Postupci čelnika gradskih organizacija HSS-a Daruvara i Bjelovara, Mirana Husaka i Đurđice Ištef Benšić, koji su prije nekoliko dana javno podržali Damira Bajsa, o čijoj bi sudbini u toj stranci predsjedništvo i glavni odbor HSS-a danas trebali raspravljati, također su osjetili stranačku stegu.

Predsjedništvo HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije dalo im je pet dana da odstupe s mjesta predsjednika. Ogriješili su se o naputak stranke da prije svakog istupa u javnosti obavijeste središnjicu.

–To su trebali učiniti ne zbog nekakve zabrane, već koordinacije sa središnjicom. A jednako kao i u slučaju Bajsa, odluke stranke se moraju poštivati - kazao je Miroslav Čačija, v.d. predsjednika Županijske organizacije HSS-a. M. Husak i Đ. Ištef-Benšić, kao članovi predsjedništva ŽO HSS-a, zbog spriječenosti nisu bili na sjednici na kojoj se krojila njihova sudbina, no o nimalo ugodnoj odluci su doznali naknadno. Iako se kao grijeh navodi nepoštivanje naputka o javnim istupima, ipak sve upućuje na to da su uz to i „krivo mislili" u istupima. Naime, prošlog su tjedna osim podrške Bajsu naveli da je postupak protiv njega samo naštetio HSS-u. Đ. Ištef-Benšić je poručila da se u HSS-u kao demokratskoj stranici smije izražavati vlastito mišljenje, ali je bila svjesna i da će biti i posljedica.

– Ako tko treba snositi sankcije, to sam ja i spremna sam -kazala je.

I Husak će, rekao je, odstupiti s čela daruvarskog HSS-a , ali ostati u stranci, jer želi izbjeći raspuštanje GO-a. No, ističe da u ŽO HSS-a ima sve manje mjesta za osobna mišljenja.

–Napravili smo nešto što nekome ne odgovara, i držim da imamo pravo na svoje viđenje slučaja D. Bajsa i situacije u HSS-u-kaže M. Husak, ističući da očito nedostaje i komunikacija unutar stranke jer je o mnogim potezima ranije, pa i ovom, doznao tek kasnije.

 

Komentara 11

Avatar tkozna
tkozna
18:00 20.07.2012.

Ljudi ne znaju gdje ići po mišljenje u Zagreb ili u Križevce?! Pa počeli razmišljat svojom glavom, što očito nije dobro po pravilima HSS-a. Smiješni su i žalosni ovi HSS-ovci! A Hrg bi vodio Hrvatsku, ajme majko mojaaaa, ludilooooooooo!!!!

YO
yocko
21:42 20.07.2012.

Tkozna---misliš da bi Hrg znao voditi Hrvatsku?? pa on ti nezna voditi jednu kravu napašu..

YO
yocko
14:12 20.07.2012.

E zašto su podržali Bajsa,zato ih Hrg sada izbaciva ako su za Bajsa to znači da nisu za Hrga, Hrg je napisao dopis i sad ovi moraju postupiti prema dopisu,a to znači ove potjerati iz HSSa,rekao sam vam ja što je Hrg pa mnogi niste vjerovali..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije