Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dokaza

Šefica suda nije si uzimala putne troškove

novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.03.2014.
u 19:46

USKOK ju je teretio da si je od ožujka 2009. do kolovoza 2011. nezakonito isplaćivala putne troškove u iznosu od 14.261 kune

Ružica Pavlović-Drmačić, bivša predsjednica Prekršajnog suda u Bjelovaru, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi da je zlorabila položaj i ovlasti. Prema optužnici, USKOK ju je teretio da si je od ožujka 2009. do kolovoza 2011. nezakonito isplaćivala putne troškove u iznosu od 14.261 kune.

U optužnici se navodilo da si je bivša predsjednica Prekršajnog suda u Bjelovaru isplaćivala putne troškove u visini mjesečnog pokaza na relaciji Donja Narta – Bjelovar iako je na korištenje dobila službeni stan u Bjelovaru.

– Nakon saslušanja svjedoka i nakon što je proveden sudski postupak, nije se moglo sa sigurnošću zaključiti da nije stanovala u službenom stanu u Mihanovićevoj ulici u Bjelovaru. A zašto je zadržala stan, a nije ga koristila, to je moralno pitanje – rekla je u obrazloženju presude sutkinja Jasna Galešić.

>>Varanjem na putnim troškovima zaradio čak 180.000 kuna!

Komentara 4

IV
ivica.vranjic
11:38 23.03.2014.

Silne pare i silan USKOK! Mafija na svakom koraku, a ovi hvataju duhove. Jadna nam majka s vama Uskokovci i s glavonjama koji vam daju naloge!

GR
GRGOO
09:58 22.03.2014.

Nemam pojma o čemu je riječ. Samo znam da se propisi krše na svakom koraku. Nekada je to na štetu države ali vrlo često i na štetu radnika. Važno je ne brkati što je zakonito i što je etično. Kod nas je toliko toga problematičnoga da je pitanje etičnosti na redu tek za 20 godina. Prvo moramo znati kako raditi zakonito, pa tako i raditi, a onda kada se vidi da zakon ne valja treba ga moći brzo promijeniti. No, mi imamo državu u kojoj svaki ministar tumači zakone i podzakonske akte kako želi. Na taj način tjera na nezakonite postupke one ispod sebe. Kako onda očekivati da nam država funkcionira i napreduje?

Avatar tajar
tajar
20:17 21.03.2014.

Dobila je na korištenje službeni stan u Bjelovaru, ali je živjela valjda u Donjoj Narti s obitelji. Sitnim dušama je to bilo čudno, pa odmah angažirali USKOK. A kolike stvari prolaze mimo USKOKa, iako gotovo svi znaju za njih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije