Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovska mitrovica

Šefa ureda za Kosovo srbijanske vlade ne puštaju na Kosovo

kosovo (1)
Anto Magzan/Pixsell
23.08.2012.
u 14:54

Aleksandra Vulina u sjevernu Kosovsku Mitrovicu nisu pustili na granici jer mu Eulex nije dozvolio boravak na Kosovu

Odlazak direktora ureda srbijanske vlade za Kosovo Aleksandra Vulina u sjevernu Kosovsku Mitrovicu zakazan za danas, a tamo se trebao sastati s političkim predstavnicima kosovskih Srba, no odgođen je jer mu Eulex nije dozvolio boravak na Kosovu, doznaje agencija Beta. Regionalni glasnogovornik kosovske policije  Besim Hoti rekao je da bi Vulin bio prepraćen u Srbiju da je pokušao ući na sjever Kosova i za Betu potvrdio da je iz kosovske vlade policiji naloženo da "zbog nepoštivanja procedure o ulasku na Kosovo Vulin bude vraćen".

Glasnogovornica Eulexa Irina Gudeljević rekla je da srpski dužnosnici koji žele na Kosovo zahtjev podnose uredu specijalnog predstavnika EU u Beogradu koji taj zahtjev prosljeđuje uredu specijalnog predstavnika EU na Kosovu.

– Zahtjev se potom predaje kosovskoj vladi, a odgovor istim kanalom šalje u Beograd. Mi nismo u tom lancu i to Eulexov mandat ne uključuje – objasnila je Irina Gudeljević.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar My Style
My Style
18:33 23.08.2012.

x19 Ti si taj kojem treba objasnjenje. Albanci su nacionalna manjina u SRB i nema vise od predvidjenog za njih !

AU
autoritet
15:09 23.08.2012.

Što srpski dužnosnici imaju raditi u Republici Kosovo?

Avatar My Style
My Style
21:43 24.08.2012.

Zao mi da vas razocaram pred weekend ali je predsednik Malija danas demantovao da je Republika Mali priznala nekakvu "drzavu" Kosovo ! U saopstenju istice da je neko podmentnuo lazni dokument takve sadrzine i da Mali i dalje priznaje Srbiju u njenim AVNOJ evskim granicama !! Mali je ipak Veliki !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije