Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUCIJAN VUKELIĆ

Šef HZZO-a u Otvorenom kazao da žene previše pričaju pa reagirao i Togonal: 'Ovo je seksizam'

HRT
17.02.2021.
u 23:22

Na to je odmah reagirao voditelj Mislav Togonal, koji je kazao: "Ovo je seksizam bio i to žešći"

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucijan Vukelić večeras je gostovao u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Tema emisije Otvoreno bila je stalni rast duga države veledrogerijama za lijekova, a u njoj su gostovali, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Diana Percač, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo i ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić.

Vukelić je u jednom trenutku rekao: "Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci".

Na to je odmah reagirao voditelj Mislav Togonal, koji je kazao: "Ovo je seksizam bio i to žešći".

Vukelić se odmah počeo pravdati: "Ne, ne, govorim operativno kad objašnjavamo nešto".

Kad je Vukelić završio, na red je došla SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović.

"Ja bih najrpije htjela reći, da ne ostane u zraku, na ovu neću reći seksističku, ali svakako nespretnu izjavu, da se na čelima dva nefikasna sustava, sustav zdravstva i sustav za zdravstveno osiguranje, nalaze muškarci, a na čelima sustava koji funkcioniraju se nalaze žene, tako da ne stoji izjava da su muškarci operativniji a da žene više pričaju", rekla je Ahmetović.

Komentara 25

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
23:58 17.02.2021.

To da zene vise pricaju je bioloski fakat.

ST
stefj
23:55 17.02.2021.

Šef HZZO-a vam dođe kao Burilović ili bilo koji drugi uhljeb, a Ahmetović vam dođe kao Maras. Možeš misliti koliko tu ima kvalitetne diskusije... A danas se vidjelo koliko HZZO nema veze s realnošću... Ovo se neće riješiti dok se ne uvede konkurencija zdravstvenih osiguranja, uz HZZO treba još neko, isto kao što treba uvesti vaučerizaciju zdravstva, to je jedini način kako iskorijeniti korupciju, uvesti mogućnost izbora za građane i povećati kvalitetu usluge... Nema drugog načina...

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
01:18 18.02.2021.

Kakav seksizam, to su uhljebljeni veprovi a ne žene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije