Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković o ruskom cjepivu: Uspostavili smo kontakt ali trebamo biti oprezni

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sastanka s parlamentarnom većinom
Davorin Visnjic/PIXSELL
17.02.2021.
u 18:42

Kažu da nisu došli u fazi da se odredi cijena ruskog cjepiva i da bi cijena trebala biti kao i za druge države.

U srijedu nešto iza 18 sati završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se utvrđivala strategija za lokalne izbore.

Premijer Plenković komentirao je nakon sjednice najavu dolaska ruskog cjepiva. Naime, Hrvatskoj je cilj idućih tjedana nabaviti najmanje milijun doza ruskog cjepiva. Time bi Hrvatska, uz pošiljke drugih proizvođača cjepiva, do ljeta mogla imati procijepljeno 70 posto populacije.

"Vlada je u proteklim mjesecima radila na tome da osigura cjepivo za cijelu populaciju. Dolazi do sporije distribucije cjepiva i želimo vidjeti koje su nam druge opcije. Uspostavili smo kontakte s ruskom stranom. Mi ćemo postaviti upite ruskoj strani. Želimo biti u poziciji da smo rezervirali doze. Želimo biti odgovorna Vlada, ali ne želimo doći u situaciju da nemamo na tržištu nešto što je pouzdano", izjavio je Plenković. 

Kažu da nisu došli u fazi da se odredi cijena ruskog cjepiva i da bi cijena trebala biti kao i za druge države

Komentirao je kandidate za lokalne izbore. 

"95 posto kandidata je određeno i rješeno. Očekujemo dobre kandidate i dobru kampanju. Uz Filipovića tu je i Mihanović. Dao sam mu snažnu potporu. Tu je i kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić", komentirao je Plenković kandidate HDZ-a za lokalne izbore. 

Plenković je u utorak najavio izmjene zakona o nastavnim zavodima, ističući nužnom promjenu da sa županijske razine zavoda netko vodi svoju politiku suprotnu Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Europskoj agenciji za lijekove i stavu HZJZ-a. 

Danas je komentirao izjavu Zlatka Komadine o uputama Stožera Primorsko-goranske županije. "Ako je u stručnoj literaturi procjenjeno da AstraZeneca štiti, onda nije dobro da netko u jednoj županiji vodi svoju politiku. To nije mudro. Ne radi se o centralizaciji ili decentralizaciji", kazao je Plenković. 

Komentara 13

Avatar CUBE
CUBE
20:23 17.02.2021.

Potpuno smušen premijer, mogao je potpredsjednika Pupovca slat na dogovor cijena odmah ide dole

DU
Deleted user
20:14 17.02.2021.

Plenković ne kuži da nam u svibnju - lipnju cjepivo nije potrebno.

ZN
znam
20:06 17.02.2021.

U nekim zupanijama interes za cijepljenje je ispod 10%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije