Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA PLATKU

Šef HGSS-a Rijeka: Nisam očekivao prijavu za ljude koji su intervenirali na napad na njih same

Pročelnik HGSS-a Rijeka Marko Andrić o incidentu na popularnom skijalištu Platak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
02.02.2023.
u 15:07

Ne vidim razloga da bi netko od članova HGSS-a bio prijavljen" rekao je pročelnik gorske službe spašavanja Marko Andrić

Ranije danas, policijska uprava primorsko-goranska održala je konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o brutalnom napadu na Platku. Na konferenciji su objavili da će se protiv napadnutih osoba podnijeti optužni prijedlozi zbog remećenja javnog reda i mira. Podsjećamo, trojica MMA boraca u nedjelju su pretukla troje ljudi, među kojima su pripadnici HGSS-a i djevojka koja je pokušala spriječiti tučnjavu. 

 

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas.

Izjave primorsko-goranske policije za Index je komentirao pročelnik HGSS-a Marko Andrić, koji je izrazio da mu nije jasno na kojim je temeljima njegov kolega prijavljen za napad koji je pretrpio. "Ako je riječ o tome da je netko išao braniti svog kolegu možda je to samo procedura zbog eventualnog remećenja javnog reda i mira. Ne vidim razloga da bi netko od članova HGSS-a bio prijavljen" rekao je, ističući kako je njegov prijatelj prvi napadnut, a "kasnije se sve odvijalo u smislu obrane i udaljavanja napadača".

"Sad kada prvi put čujem tu informaciju, moram priznati da nisam očekivao prijavu na ljude koji su intervenirali na napad na njih same" ocijenio je Andrić.

Dodao je kako smatra da su tvrdnje policije da je član gorske službe spašavanja prvi započeo s provokacijama netočne, no čak "i da je unošenja u live bilo, zar je to razlog da se nekoga brutalno prebije" upitao je.

VIDEO Policija javnost o događajima na Platku izvijestila tek treći dan nakon upita novinara

Komentara 8

Avatar vila velebita
vila velebita
16:01 02.02.2023.

Je li prekršajnu zaradio čovjek koji se naprasito onesvijestio na javnom mjestu ili ovaj drugi koji ga je pokušao staviti na bok i izvući mu jezik u stranu!??? Možda je greška što su to sve radili pod utjecajem batina?!?! O tempora, o mores!!! I ova naša policija i sve je otišlo u klinac...

RE
reborn
16:22 02.02.2023.

Zamisli da netko premlati komunalnog redara jer mu je išao ispisati kaznu za nepropisno parkiranje, a onda policija prijavi komunalnog redara za remećenje javnog reda i mira ?!? Bez teksta sam.

DU
Deleted user
15:48 02.02.2023.

U krivosudnoj državi na kraju likovi poput Zadlava ispadaju heroji.HGSS ovici su trebali imati oružje pri sebi pa ožeži po tim majmunima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije