Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio poziv

Pročelnik riječkoga GSS-a Andrić dao izjavu u policiji o brutalnom napadu na Platku

Pročelnik HGSS-a Rijeka Marko Andrić o incidentu na popularnom skijalištu Platak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.02.2023.
u 20:23

Kako je Andrić danas izjavio novinarima, on i nekoliko drugih HGSS-ovaca i poznanika zabavljali su se u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku kad su primijetili automobil kako 'drifta' po snijegu na stazi. Automobil je upao u dublji snijeg i zaglavio se. Kad je oko 20 sati jedan od HGSS-ovaca s djevojkom odlazio kući, napali su ga mladići iz tog automobila, rekao je Andrić.

Pročelnik riječke stanice Gorske službe spašavanja Marko Andrić potvrdio je u srijedu predvečer za Hinu da je poslijepodne pozvan u policiju kako bi dao izjavu vezanu uz tučnjavu na skijalištu Platak u nedjelju. Marko Andrić ispričao je policijskim službenicima što se dogodilo toga dana navečer s obzirom na to da je bio na mjestu tučnjave, pomagao ozlijeđenima i zvao hitnu pomoć i policiju. Kako je Andrić danas izjavio novinarima, on i nekoliko drugih HGSS-ovaca i poznanika zabavljali su se u ugostiteljskom objektu u podnožju skijaške staze Radeševa na Platku kad su primijetili automobil kako 'drifta' po snijegu na stazi. Automobil je upao u dublji snijeg i zaglavio se. Kad je oko 20 sati jedan od HGSS-ovaca s djevojkom odlazio kući, napali su ga mladići iz tog automobila, rekao je Andrić.

Video: Andrić: To je bio nevjerojatan metež, pretučeni kolega dva sata prije spasio je dvije planinarke'

Dodao je kako je vidio da jedan mladić jednog od pripadnika HGSS-a udara u glavu, a nakon pokušaja udarenog mladića da se podigne još ga je jedanput "brutalno udario u glavu" pa se mladić onesvijestio. Andrić je u izjavi za novinare rekao da su mladići vikali da su istrenirani borci, a na pitanje ima li dojam da su bili pod utjecajem alkohola ili opijata, odgovorio je da "normalni nisu bili". U gužvi je nakon toga sudjelovalo više osoba, a on nije pratio što se događa jer je pomagao ozlijeđenom kolegi.

Policija je danas objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića u dobi od 21 i 22 godine "za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja" zbog nedjeljne tučnjave s volonterima HGSS-a na Platku te da se kriminalističko istraživanje slučaja nastavlja. Kako su naveli u priopćenju, u napadu trojice mladića iz BMW-a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Podsjetimo, u nedjelju navečer na skijalištu Platak tri MMA borca pretukla su troje ljudi, člana HGSS-a i muškarca i ženu koji su mu pritekli u pomoć. Muškarci su na djelatnika HGSS-a nasrnuli nakon što im je rekao da im ne može pomoći izvući iz snijega auto kojim su ludovali. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u srijedu popodne još uvijek nije zaprimilo kaznene prijave vezano za događanja na Platku. Za brutalni napad saznali su iz policijskog priopćenja. Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas

Kako javljaju mediji  riječ je o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mjesta te su za to dobili prekršajne prijave. Lovru Pavelića spominju kao vlasnika BMW-a, dok se Krunić povezuje s kickboxing klubom Mega centrom iz Rijeke. Tiriel Abramović je bio mladi skijaški reprezentativac.

Vlasnik borilačkog kluba, čiji je bio član jedan od nasilnika s Platka, potvrdio je za Večernji list da je istog odmah izbacio, te da nije više njihov član kluba.

- Ja jednostavno nemam riječi. U potpunosti sam ogorčen i bez teksta. Ne mogu vam to ni opisati kako se osjećam. Taj dečko je bio naš član i da sam do sada uočio bilo kakvog neprimjerenog ponašanja već bi ga i ranije izbacio iz kluba. Ovo je zaista sramotan događaj. Pretući bilo koga, pa još čovjeka koji spašava živote, pa ženu, ma bilo koga. Ja sam u profesionalnom sportu već dugi niz godina. Nikada nisam imao ma ni sličan incident. Ne znam što bih rekao - kazao je Mladen Kujundžić vlasnik kluba Dynamite Gym iz Rijeke, čiji je član bio jedan od napadača s Platka.

Video: Vlasnik kluba iz Rijeke o nasilniku s Platka: 'Ogorčen sam i nemam riječi. On više nije naš član'

 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
12:18 02.02.2023.

Očekujemo da se ovog najoštrije kazni , puno priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije