Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sibusiso Moyo

Šef diplomacije Zimbabvea umro nakon zaraze koronavirusom

PHILIMON BULAWAYO/REUTERS/PIXSELL
20.01.2021.
u 12:19

Zimbabve bilježi porast novih slučajeva zaraze.

Ministar vanjskih poslova Zimbabvea Sibusiso Moyo preminuo je nakon što je obolio od covida-19, kazao je u srijedu glasnogovornik ureda predsjednika George Charamba.

Moyo, bivši general, umro je u lokalnoj bolnici rano ujutro, dodao je Charamba, podsjetivši da se radi o "odlikovanom vojniku i borcu za slobodu". Ministar je jedan od nekoliko generala koji su za svoje zasluge u vojnom udaru na nekadašnjeg predsjednika Roberta Mugabea 2017. nagrađeni prestižnim položajima u vladi sadašnjeg predsjednika Emmersona Mnangagwae i vladajuće stranke ZANU-PF.

Zimbabve bilježi porast novih slučajeva zaraze. Sveukupno je u toj zemlji do sada zabilježeno 28.675 slučajeva infekcije, od čega polovica nakon Nove godine. Od covida-19 je u Zimbabveu umrlo 825 ljudi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije