Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U SRBIJI

Šef beogradske policije iznio nove detalje o pokolju: Rekao je da je psihopat koji se mora smiriti

Shooting at school in Belgrade
Foto: DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS
1/3
03.05.2023.
u 22:17

Dječak je navodno rekao, navodi Milić, i kako je čekao ovaj dan koji mu je bio najzgodniji, ''jer ima djece koja idu u školu preko puta i gdje on može sve završiti u jednom danu''

O slučaju pucnjave u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, u kojoj je poginulo osmero djece i zaštitar, oglasio se i načelnik beogradske policije Veselin Milić koji je otkrio okolnosti koje su se odvijale u vrijeme zločina.

Kako je ispričao za RTS, dječak K.K. koji je napao djecu nazvao je i policiju nakon što je ubio svoje kolege iz škole i zaštitara koji se nalazio u hodniku. 

>> VIDEO Završen je očevid u OŠ Vladislava Ribnikara u kojoj je učenik upucao osam učenika i zaštitara škole

- Kada je dječak pozvao policiju, rekao je da je pucao u ljude u školi i da je on, u toj izjavi koja je snimljena i snimljena, psihopat koji se mora smiriti. To je rekao i kada je pozvao dežurnog djelatnika Komandno-operativnog centra, u prvoj izjavi na njegov telefonski poziv za prijavu događaja, izjavio je da je nakon pogubljenja, budući da ga hvata strah, panika i čudno disanje, bilo ispravno pozvati policiju i prijaviti incident - ispričao je Milić. Šef beogradske policije kazao je i kako zasad nisu mogli zaznati motiv jer se radi o djetetu, čak ne ni o mlađem maloljetniku. 

- Nismo mogli imati pojma što je to što bilo koje dijete može učiniti tako gnusno - kazao je. Naknadno su saznali iz komunikacije dječaka s Centrom za socijalni rad i odvjetnikom kako je izjavio da je ignoriran od društva i da je na neki način isključen iz komunikacije i interakcije, sve što dijete može imati. - Imao je i četiri molotovljeva koktela i dva pištolja. Prema njegovoj izjavi, to sam ja učinio i on nije imao namjeru niti želju tim molotovljevim koktelima zapaliti bilo koje dijete, nego, kako je rekao, napraviti obrambeni zid na ulazu u školu jer policija ne bi mogla doći i pružiti pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu da je mogao izvaditi okvir pištolja i staviti ga na pod - ispričao je Milić. 

Shooting at school in Belgrade
1/55

Dječak je navodno rekao, navodi Milić, i kako je čekao ovaj dan koji mu je bio najzgodniji, ''jer ima djece koja idu u školu preko puta i gdje on može sve završiti u jednom danu''. - Pucnjava u školama ima u svim zemljama, u Africi, u Europi, u svim zemljama. Bilo je to u Zadru u Jugoslaviji 1972. godine. To je, nažalost, raširena pojava koja je stigla i kod nas - kazao je. - Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, njegovog načina razmišljanja da je on izašao iz okvira igrica, kada je planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili nekih tri tjedna nakon toga, da pobije sve koji ga ignoriraju, on je to vrlo pažljivo planirao, kako i što. Sam ovaj popis je pitanje za sve nas, što bi bilo da je sve ovo stiglo. Mnoga djeca to zlorabe i mi smo apelirali da se pooštre kaznene sankcije. Tko će vratiti tih devet obitelji i tu djecu, to su uništene obitelji i tko dopušta da nitko ne odgovara - poručio je Milić. 

>> VIDEO Kronologija zločina u hrvatskim školama: Imali smo i talačku krizu, a najkrvavije je bilo 2001.

Ključne riječi

Komentara 9

SP
spašavanjesrbije
23:05 03.05.2023.

Zbrda zdola članak. Nejasan. Bolje vas ignorirati i ne komunicirati s vama. Valjda nećete puknit

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
22:56 03.05.2023.

Srbi nisu bili ovako osjetljivi na djecu prije 28 godina kad su raketirali dječju bolnicu u Zagrebu.

SL
slon
01:12 04.05.2023.

Slušam danas da je Srbija odmah iza USA po broju oružja - znamo kakva je situacija u USA - a očito količina i dostupnost oružja igraju presudnu ulogu da se na žalost to dogodilo i kod naših susjeda. Strašno, a nitko ništa ne poduzima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije