Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kronologija odlaska

Sedamdeset i dva dramatična sata koja su prethodila ostavci

Bačić i Dalić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
14.05.2018.
u 19:50

U petak su je još branili u stranci, u nedjelju su promijenili ploču, a jučer se Martina Dalić sama odlučila povući iz Banskih dvora

Sedamdeset i dva dramatična sata, tako bi se mogla opisati drama u Banskim dvorima koja je od petka do ponedjeljka dovela do potpunog obrata u retorici vodećih ljudi HDZ-a i odlaska Martine Dalić iz Banskih dvora. HDZ, kao i sama M. Dalić, na objavu spornih e-mailova reagirali su usklađenim izjavama da oni ne otkrivaju baš ništa novo, nego potvrđuju sve što je sada bivša potpredsjednica Vlade dosad govorila. Martinu Dalić branili su tek premijer Plenković i šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Indikativna je bila šutnja Gordana Jandrokovića, glavnog tajnika HDZ-a, koji je bio glasnogovornik smjene, odnosno iznuđenog odlaska Ante Ramljaka s pozicije izvanrednog povjerenika u Agrokoru. Još u petak, nakon sastanka koalicijskih partnera s premijerom Plenkovićem, poslane su poruke da se na odlasku potpredsjednice Vlade neće inzistirati do postizanja nagodbe u Agrokoru. I Jandroković je u petak spuštao loptu na zemlju i upozoravao da se na priči s mailovima lome razni interesi vezani za Agrokor.

Međutim, u nedjelju, na Oltaru domovine u povodu rođendana prvog hrvatskog predsjednika, retoriku je promijenio i premijer Plenković, ali i glavni tajnik jasno je rekao da mu se mailovi ne sviđaju. Slučajno ili ne, na toj je obljetnici bila i Martina Dalić, a ponukani izjavama dvojice vodećih HDZ-ovaca, novinari su potrčali za njom tražeći da se izjasni hoće li podnijeti ostavku. Njezin je odgovor bio da se baš ništa nije promijenilo. Idući dan premijeru je dala ostavku. Gledajući sa strane, stječe se dojam da su Martini Dalić prisjele Plenkovićeve i Jandrokovićeve izjave pa je ubrzala svoju ostavku.  

Bačić i Dalić
1/10

Komentara 21

PR
prajdali100
20:27 14.05.2018.

Iva, postavlja li itko pitanje : " Otkud Indexu dokumenti koje dozirano plasira" ? Za čiji račun, s ciljem ...?????? Je li ovo zakonito ? Pa zna se tko je Babic i što rade on i njegov portal.

RI
rimac444
20:26 14.05.2018.

Komunjarska banda uz komplot i asistenciju medija pod svaku cijenu hoće srušiti uspješnu, domoljubnu hrvatsku vladu. Kkvu gamad možemo očekivati nakon ovakve učinkovite vlade

HI
Hik
20:14 14.05.2018.

@narozi: Prav velis. Oni su ovo organizirali. SANU memorandum V2.04. Ruse nam gospodarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije