Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2017. u 10:54

Korist od povjerenstva o Agrokoru bila bi ista kao od povjerenstva o privatizaciji Ine.

Samo nekoliko dana nakon što su obrazlažući svoj prijedlog kandidata za Ustavni sud, s puno velikih riječi i brižno tumačili koliko im je važno kako će ta institucija ubuduće raditi, Davor Bernardić i SDP pokazali su pravo lice.

I jednu od temeljnih državnih institucija, čije je funkcioniranje podređeno isključivo Ustavu i Ustavnom zakonu, sveli su na sredstvo političke ucjene. Sve i da su vođeni najplemenitijim namjerama, dakle isključivo pravdoljubivošću i potragom za istinom, skandalozno je da glasovanje o ustavnim sucima uvjetuju osnivanjem istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Stranačka prćija

Ne samo da to nije fer prema kandidatima, jer da su znali za taj uvjet možda se ne bi ni kandidirali, već je nedopustiv takav odnos prema Ustavnom sudu kao da je riječ o stranačkoj prćiji s kojom se može trgovati, razvlačiti je i od nje raditi što im je ćeif. Pa je iskoristiti i za populističke ucjene, što u stvari jest zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva o Agrokoru, pogotovo nakon što se jučerašnjom objavom snimke sjednice HBOR-a ispuhao povod za tu političku akciju.

Premda je riječ o političkom istražnom tijelu pa se ciljevi njegova rada ne moraju poklapati s istragom koju provodi DORH, pa ni ugrožavati neovisnost njegova rada, te čak i ako zanemarimo to što paralelna politička istraga može ugrožavati državnoodvjetničku, kakvu bi korist sada Agrokor i svi koji su s njim izravno ili posredno vezani te građani imali od tog povjerenstva, s kojim se, uzgred, kasni barem nekoliko godina.

Osim što bi to izazvalo nestabilnost koja pacijentu ne treba. Kakvu smo korist imali od saborskog povjerenstva o privatizaciji Ine? Njegovi vladajući i oporbeni članovi nisu uspjeli usuglasiti zaključke, a i da jesu imali bi samo dnevnopolitički značaj. Na kraju, ustavnosudski eksperti podijelili su i stručnu javnost odlukom o ukidanju presude Vrhovnog suda za Inu - MOL, pa im ni SDP kao politički supervizor ne vjeruje. Zašto onda misle da bi utvrđenja “njihova” povjerenstva bila vjerodostojnija!?  

  

Komentara 20

Avatar Lugarin50
Lugarin50
11:34 14.07.2017.

Dok je Bernardić na čelu sdp-a,hdz se ne treda brinuti oko rejtinga

DU
Deleted user
11:32 14.07.2017.

Dečeci od stričeka Milanovića pokupili neke fore koje im ne stoje baš najbolje.

KR
kruti189
12:34 14.07.2017.

partija na aparatima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije