Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP svodi Ustavni sud na stranačku prćiju

Korist od povjerenstva o Agrokoru bila bi ista kao od povjerenstva o privatizaciji Ine.
14. srpnja 2017. u 10:54 20 komentara 1873 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Samo nekoliko dana nakon što su obrazlažući svoj prijedlog kandidata za Ustavni sud, s puno velikih riječi i brižno tumačili koliko im je važno kako će ta institucija ubuduće raditi, Davor Bernardić i SDP pokazali su pravo lice.

Davor Bernardić i Božo Petrov Oporba prijeti Ultimatum Bernardića i Petrova zbog Agrokora: Ili povjerenstvo ili rušimo Plenkovića

I jednu od temeljnih državnih institucija, čije je funkcioniranje podređeno isključivo Ustavu i Ustavnom zakonu, sveli su na sredstvo političke ucjene. Sve i da su vođeni najplemenitijim namjerama, dakle isključivo pravdoljubivošću i potragom za istinom, skandalozno je da glasovanje o ustavnim sucima uvjetuju osnivanjem istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Stranačka prćija

Ne samo da to nije fer prema kandidatima, jer da su znali za taj uvjet možda se ne bi ni kandidirali, već je nedopustiv takav odnos prema Ustavnom sudu kao da je riječ o stranačkoj prćiji s kojom se može trgovati, razvlačiti je i od nje raditi što im je ćeif. Pa je iskoristiti i za populističke ucjene, što u stvari jest zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva o Agrokoru, pogotovo nakon što se jučerašnjom objavom snimke sjednice HBOR-a ispuhao povod za tu političku akciju.

branko bačić (1) ISPRIKA DOBROVIĆA Bačić: 'Pilatovski pere ruke. Optužuje časnog čovjeka za korupciju'

Premda je riječ o političkom istražnom tijelu pa se ciljevi njegova rada ne moraju poklapati s istragom koju provodi DORH, pa ni ugrožavati neovisnost njegova rada, te čak i ako zanemarimo to što paralelna politička istraga može ugrožavati državnoodvjetničku, kakvu bi korist sada Agrokor i svi koji su s njim izravno ili posredno vezani te građani imali od tog povjerenstva, s kojim se, uzgred, kasni barem nekoliko godina.

Osim što bi to izazvalo nestabilnost koja pacijentu ne treba. Kakvu smo korist imali od saborskog povjerenstva o privatizaciji Ine? Njegovi vladajući i oporbeni članovi nisu uspjeli usuglasiti zaključke, a i da jesu imali bi samo dnevnopolitički značaj. Na kraju, ustavnosudski eksperti podijelili su i stručnu javnost odlukom o ukidanju presude Vrhovnog suda za Inu - MOL, pa im ni SDP kao politički supervizor ne vjeruje. Zašto onda misle da bi utvrđenja “njihova” povjerenstva bila vjerodostojnija!?  

Davor Bernardić Poruka HDZ-u Bernardić ucjenjuje: Ako ne prihvatite povjerenstvo o Agrokoru...    Miroslav Šeparović Ustavni suci Odbor za Ustav predložio Saboru Šeparovića, Arlovića i Selanca SDP na koljenima Puhovski: SDP se pod hitno mora radikalizirati i učiniti veliki zaokret ulijevo ili ga neće biti
U Zadru otvoren talijanski supermarket Eurospin
Eurospin
Lanac od kojeg strahuje konkurencija otvorio prvu poslovnicu u Hrvatskoj: Kupci odmah nahrupili
Pripazite se, s toplim vremenom stižu i ljetne prehlade!
  • Lugarin50:

    Dok je Bernardić na čelu sdp-a,hdz se ne treda brinuti oko rejtinga

  • DOBARDAN:

    Dečeci od stričeka Milanovića pokupili neke fore koje im ne stoje baš najbolje.

  • kruti189:

    partija na aparatima!!!!