Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavni suci

Odbor za Ustav predložio Saboru Šeparovića, Arlovića i Selanca

Miroslav Šeparović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.07.2017.
u 15:55

HDZ je prvo uz Šeparovića predlagao Antuna Palarića, no pošto SDP nije želio dići ruku za njega, HDZ se odlučio za Arlovića.

Odbor za Ustav predložio je Saboru da za ustavne suce izabere dva dosadašnja suca - Miroslava Šeparovića i Matu Arlovića – te zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gorana Selanca, a Sabor bi o njima trebao glasovati u petak.

Dok je SDP odmah javio da oni podržavaju Selanca, HDZ je prvo uz Šeparovića predlagao Antuna Palarića, no pošto SDP nije želio dići ruku za njega, HDZ se odlučio za Arlovića. Tako će ipak Sabor u petak izabrati sva tri suca, a ne dva kako je izgledalo temeljem pregovora HDZ-a i SDP-a, te će Ustavni sud po prvi put od 2010. godine imati potpuni sastav.

- Nakon razgovora iskrsnula su imena tri kandidata - Miroslava Šeparović, Mate Arlovića i Gorana Selanca. Moja je informacija da je oko sva tri kandidata postignut konsenzus – rekao je predsjednik Odbora za Ustav Željko Reiner. Demantirao je Mostov Robert Podolnjak ustvrdivši kako Most nije dio tog konsenzusa jer s njima nitko nije vodio razgovore o kandidatima. Podolnjak je zato bio suzdržan pri glasovanju o ova tri kandidata, za koje je ruku diglo preostalih 11 članova odbora, ali je zato on jedini svoj glas dao Teodoru Antiću, Mislavu Kolakušiću i Mirjani Juričić, dok su oko njih ostali članovi bili suzdržani.

Komentara 15

JA
jadrmatic
21:33 12.07.2017.

Šeparović, to je onaj jugoslovenski opštinski sudija koji ne propušta priliku istovariti svoje komplekse, frustracije i partijašenje na poginulim HOS-ovcima?

DU
Deleted user
16:38 12.07.2017.

Najgore je to sto je jedan iz hdz a drugi iz sdp .hvala

GU
Gustirna
18:13 12.07.2017.

Stari provjereni kadar zlocinacke genocidne komunisticke partije....dvoje...za trceg treba provjeriti ali cim je nominiran postoji osnovana sumnja....nije valjda dragovoljac domovinskog rata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije