Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

SDP u Varaždinu: Ni jedna plaća u Hrvatskoj ne bi trebala biti ispod 4000kn

Iz SDP-a se zalažu za ravnopravnost. Među ostalim, žele da hrvatske regiju budu ravnopravnije među svim regijama EU
17. svibnja 2019. u 21:29 15 komentara 563 prikaza
SDP u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sa središnjeg predizbornog skupa za sjeverozapadnu Hrvatsku na kojem su se u petak u Varaždinu predstavili kandidati SDP-a za EU parlament, poručio je kako će ta stranka inzistirati da ni jedna plaća u Hrvatskoj ne bude manja od 4000 kuna neto. 

Siniša Varga Siniša Varga: Otkad sam nezavisni zastupnik zakoni mi prolaze i radim projekte za Kujundžića

Nakon što su Tonino Picula i Biljana Borzan, dosadašnji SDP-ovi eurozastupnici i kandidati na izborima 26. svibnja, ranije u petak posjetili Ludbreg, na Kazališnom trgu u Varaždinu održan je središnji predizborni skup na kojem je predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao da prelijepi, povijesni grad i prelijepa zemlja zaslužuju bolje – „dobar plan i dobro vodstvo, bez korupcije, bez kriminala, bez nepravde i političare u službi građana“.

„Stoga će SDP nastaviti borbu za ono što je trenutno najvažnije u Hrvatskoj, a to su plaće i mirovine. Imamo plan za povećanje plaća i mirovina i nećemo od njega odustati, jer želimo da plaće i mirovine idu prema plaćama i mirovinama u EU. Imamo europske cijene, ali su plaće tri puta manje, a mirovine su čak pet puta manje“, rekao je Bernardić. Podsjetio je da je SDP predložio zakon o porezu na dohodak kojim se predviđa povećanje osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna.

„Ovdje smo na sjeveru gdje su plaće niže od prosjeka. Inzistirat ćemo na tome da niti jedna plaća u Hrvatskoj ne bude manja od 4000 kuna neto. To je realno i ostvarivo i sve te mjere koštaju manje nego Marićeve mjere za bogate“, ocijenio je Bernardić.

Konvencija SDP-a konvencija SDP-a Bernardić: Dosta je nepravde, kriminala, afera, korupcije i nepotizma

Prvi na SDP-ovoj listi Tonino Picula istaknuo je važnost ravnopravnosti.

„Mi u kampanji inzistiramo na ravnopravnosti hrvatskih građana, da budu što ravnopravniji među 512 milijuna građana EU. Isto tako, tražimo što više angažmana da hrvatske regije budu ravnopravnije među 400 regija u EU. Na kraju, Hrvatska kao najmlađa članica mora biti ravnopravnija među 28 članica EU“, rekao je Picula i pozvao građane na izlazak na vrlo važne europske izbore 26. svibnja.

Biljana Borzan je rekla da se više od dvije trećine zakona koji se tiču hrvatskih građana donose u EU parlamentu.

„Mi smo u svojem radu dokazali da pojedinac može puno toga i da to što dolazimo iz male zemlje nije razlog da se osjećamo iskompleksiranima i da nešto ne možemo“, rekla je Borzan bi poručila biračima da svatko svojim glasom može dati doprinos i mijenjati stvari na bolje.

Ivan Prskalo IVAN PRSKALO Mostov kandidat za EP: Nikad neću biti za zakon koji omogućava pobačaj

Domaćin skupa u Varaždinu bila je osma na listi SDP-a i predsjednica varaždinske Županijske organizacije Barbara Antolić Vupora koja je naglasila da je SDP-ova lista ravnopravna, s jednakim brojem muškaraca i žena.

„Zahtijevamo od Europske unije da se prema građanima Hrvatske odnosi na isti način na koji se odnosi i prema drugim građanima. Pokazavši to i na samoj listi, proporcionalnim omjerom muškaraca i žena, taj duh unosimo kroz kampanju i u Europsku uniju“, zaključila je Antolić Vupora.

Na skupu u Varaždinu bili su i kandidati Joško Klisović, Ivana Posavec Krivec, Gordan Maras, Mladen Novak i Ranko Ostojić.

Tematsko-izvještajna konvencija SDP-a

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Neo001:

    Da je ostala kukulele pošast pitanje da li bi uopće bilo plaća i kakovih. ta gamad je u 4 godine zadužila zamlju za više od 135 milijardi, preko 90 % BDP-a, za više od 100 milijardi opljačkali raznim kriminalnim aferama ... prikaži još! a najviše otpisom dugova svojim drugovima, poput čačića i brojnih drugih

  • marijaqwer:

    SDP je smanjio prava radnika i socijalna prava kada je bio na vlasti. SDP je uveo dob za mirovinu od 67 godina, rad preko agencija, uz to je zadužio državu i zaposlio vojsku uhljeba . A danas nude Milanovića za ... prikaži još! predsjednika. Bernardić u proziran si. Ti ni sam ne vjeruješ svojim obećanjima.

  • okolo:

    izgubiJo je bero socijalnu osjetljivost...bez 5 iljada jezerač ne glasam..za njiZe