Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu ni očekivali

SDP-ovci komentirali Bernardićevu izjavu da neće dati ostavku

Davor Bernardić
Patrik Macek/PIXSELL
05.07.2018.
u 14:27

Iskreno, drugo nismo ni očekivali s obzirom na to da je ignorirao sve reakcije s terena - komentirao je član Predsjedništva stranke i jedan od petorice inicijatora pisma Bernardiću Vedran Babić

Nismo ni očekivali da će Davor Bernardić sam dati ostavku, komentirali su SDP-ovci poruku svog šefa stranke kako neće podnijeti ostavku, zapravo njegovu prvu javnu reakciju na pismo koje je potpisalo 90 stranačkih nezadovoljnika njegovim načinom vođenja stranke.

- Iskreno, drugo nismo ni očekivali s obzirom na to da je ignorirao sve reakcije s terena. A reakcije su sve veće i veće i tu se ne radi više o četiri ili pet nego o 90 ljudi, zovu nas i drugi koji žele potpisati pismo, mnogi se ljute na nas što im nismo ponudili pismo na potpis. Vjerujem da će otvoriti oči i raditi na tome da se povuče i napravi što manju štetu SDP-u. Njegov ostanak na čelu SDP-a definitivno šteti – komentirao je član Predsjedništva stranke i jedan od petorice inicijatora pisma Bernardiću Vedran Babić.

Saborski zastupnik Damir Tomić, jedan od potpisnika pisma, podsjeća da su Bernardiću dali godinu i pol dana šanse da pokaže da zna voditi stranku.

- I od nas koji ga nismo podržavali nikada niste čuli javne kritike na račun predsjednika, ali nakon godinu i pol dana morali smo reagirati. Hoće li otvoriti oči ili neće, stvarno ne znam. Nadam se da hoće, a da bi se to dogodilo pretpostavljam da mu njegov mentor Zlatko Komadina mora reći da odstupi i tada će mu se i oči otvoriti. Hoće li do toga doći, vidjet ćemo – dodaje Tomić.

Ako Bernardić neće otići sama, jedina šansa da ga smijene je Glavni odbor koji bi se, prema najavama, trebao održati ovaj mjesec. Iako se računa da Bernardić ima većinu na Glavnom odboru, nezadovoljnici, tvrde, ne pokušavaju "vrbovati" ljude kako bi se preokrenuli protiv šefa stranke. Glavni odbor ima 103 člana, a potrebni su glasovi 52 njih da bi se srušio Bernardić, ako netko uopće otvori tu temu na predstojećoj sjednici.

- Ne pokušavamo ništa, naše poruke su jasne. Svi su svjesni situacije u stranci i ne mora se članovima Glavnog odbora ništa objašnjavati. Radi se o njihovoj savjesti, poštenju i želji da SDP ide dalje, a ne da nastavi ovako tonuti. Znamo što se događalo na unutarstranačkim izborima i ignoriranje takvih problema upućuje ili na upletenost u to ili nedoraslost funkciji koju obnaša. Prozivanje ljudi koji su potpisali pismo da su foteljaši je totalno diskreditirajuće i upravo onaj koji se ne miče iz svoje fotelje pokazuje što mu je prioritet, što želi i kako dalje misli funkcionirati u stranci. Pismo je potpisalo 90 relevantnih ljudi, od kojih dvije trećine nisu saborski zastupnici. A koje je prepoznatljivo lice SDP-a podržalo Bernardića? - komentira Babić. Oni koji žele iz stranke izbaciti potpisnike pisma definitivno su odlučili naštetiti stranci, dodaje te izražava nadu na će razum pobijediti ovo što se u stranci događa.

Čudne su mu priče da bi se kaznilo samo Peđu Grbina, posebice zato jer je riječ, naglašava, o najvredniji zastupnik u Saboru.

-. Njega isključiti bila bi suluda, idiotska akcija. Normalan predsjednik stranke to ne može predložiti – smatra Babić, a Tomić dodaje kako bi to "pokazalo sav apsurdistan ove situacije".

- To bi bio definitivan kraj Davora Bernardića. Ako je cilj da u SDP-u ostanu samo Davor i Davorko, koji je pristao biti ministar u vladi Kolinde Grabar-Kitarović, onda više nemamo o čemu razgovarati – zaključuje Damir Tomić.

Davor Bernardić
1/7

Komentara 9

BU
Budak
14:43 05.07.2018.

Hijene rikaju.

Avatar Peterančan
Peterančan
16:51 05.07.2018.

Kolko samo imaju love ti komunisti, svaki dan ova sramota objavljuje 30 da 50 članaka o njima. Nejde to bez poprilične fakture, uz naravno, malo i ispod stoleka, ne? Kad uskoro nestanu sa scene prihodi ovog portala se budu grdo smanjili.

MA
marsovka
15:10 05.07.2018.

Sramite se svi skupa, ako imate te 52 glasa u glavnom odboru smjenite ga, u legalnoj proceduri , a ne svaki dan po medijima iznositi svoje prljavo rublje.Očigledno , da niste imali dovoljno ruku , te niste išli tim putem.Ideteete na iscrpljivanje Bernadića i zabavljate svojim izjavama protivnike , koji trljaju ruke.Što ste vi napravili za uspjeh stranke, ništa , samo se bavite smjenom Bernadića. ŽZ nebi vam uzimao članstvo , da samo Sinčić ima zasluge, to više doprinosi Bunjac i Pernar.Pogledajte se u ogledalo.Nije Bernadić możda naj, ali u ovim uvjetima kada se stalno mora boriti sa vama, ne može ništa drugo napraviti.Bolje za njega , da da ostavku i vi odmah osvajate vlast, kao što ste i 6 izbora izgubili prije Bernadića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije