Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donačelnik Žminja

SDP-ovac obećao da će volontirati, sada se predomislio i ide na plaću od 11.600 kuna

Žminj
Foto: Općina Žminj
1/2
04.03.2020.
u 10:37

Iako je pred izbore 2017. Luciano Žufić obećao biračima da će raditi kao volonter, on je sada ipak odlučio iskoristiti svoje zakonsko pravo

Unatoč obećanju građanima da će volontirati, SDP-ovac Luciano Žufić, donačelnik istarske općine Žminj, odlučio se ipak zaposliti u toj općini i to na plaću od 11.600 kuna.

Iako je pred izbore 2017. obećao biračima da će raditi kao volonter, on je sada ipak odlučio iskoristiti svoje zakonsko pravo. Dosad je primao volontersku naknadu od 2.000 kuna, no od 1. ožujka radi za plaću kakvu ima i načelnik Željko Plavčić, piše Glas Istre.

Potez koji je povukao njegov zamjenik, šokirao je i samog načelnika koji je prošli tjedan zaprimio dokumentaciju, a već za danas je na ovu temu sazvana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Žminja na kojoj će se pokušati osporiti, točnije "sniziti" nova zamjenikova plaća.

– Činjenica je da je to zakonsko pravo koje je on iskoristio, iako nikad pred izbore, ali ni poslije nije bilo govora da će raditi kao profesionalac. To jednostavno nije bila opcija – rekao je Plavčić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
11:41 04.03.2020.

Ima čovjek pravo. Pogotovo ako su mu vjerovali.

Avatar rubinet
rubinet
10:58 04.03.2020.

Eto...bez obzira na političku stranku, političari,ili bolje rečeno političarčići, više vole novac od reputacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije