Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb je naš:

'SDP ne može odgovoriti izazovima. Mi smo ta nova politička snaga'

Zagreb je naš
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/6
22.05.2017.
u 16:57

Ovo je velik rezultat koji smo ostvarili u samo tri mjeseca kampanje, bez stranačke infrastrukture i s predanim radom nekoliko stotina volontera koji su vjerovali u drugačiju politiku

Koalicija Zagreb je NAŠ-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta-Za grad oglasila se o rezultatu na jučerašnjim lokalnim izborima, za koji kažu da je izvrstan. "Prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, koalicija je osvojila 7,64 % glasova za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, a izvrstan rezultat ostvaren je i na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora. Prema neslužbenim rezultatima ušli smo u 12 vijeća gradskih četvrti s 21 članom, a to je koaliciji iznimno bitno budući da uključivanje građana u odlučivanje na razini kvartova predstavlja centralni dio programa", priopćila je koalicija.

- Ovo je velik rezultat koji smo ostvarili u samo tri mjeseca kampanje, bez stranačke infrastrukture i s predanim radom nekoliko stotina volontera koji su vjerovali u drugačiju politiku. Neki su rekli da smo najveće iznenađenje izbora, no mi se zapravo već 15 godina bavimo gradskim temama i građani su to prepoznali - rekao je Tomislav Tomašević, koji je bio kandidat ove koalicije za gradonačelnika zagreba.

Po pitanju drugog kruga, Tomašević je izjavio: “Za razliku od drugih političkih stranaka, mi tako važne odluke donosimo sa svojim članovima i pravovremeno ćemo o toj odluci obavijestiti javnost.” Na pitanje o izlasku na izbore na nacionalnoj razini, Tomašević je poručio da to nije isključena opcija, ali i dodao da platforma stvari gradi “korak po korak”.

Zagreb je naš
1/66

- U Skupštini ćemo biti kritika velikim strankama koje su i proizvele Bandića, puhat ćemo im za vratom, ali ćemo i predlagati rješenja o kojima smo u kampanji govorili vezano uz promet, gospodarenje otpadom, vodoopskrbu, suodlučivanje građana na razini kvartova itd. - rekla je Danijela Dolenec.

- SDP je odustao od vrijednosti kao što su društvena jednakost, proširena demokracija, ekološka održivost i rodna ravnopravnost i više ne može odgovoriti izazovima suvremene ljevice. Mi smo ta nova politička snaga - rekla je Dolenec.

Komentara 7

U1
ursus_1212
19:49 22.05.2017.

Vi ste jaki, jaki kao omča oko vrata.

DU
Deleted user
20:50 22.05.2017.

Nije, srećo, Zagreb vaš. Jedino što tvoje možda jest je par kvadrata stana... ako nije pod hipotekom.

GO
Gomila
21:16 22.05.2017.

trazim cistace kanalizacija predajte molbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije