Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Pantovčak

Mrsić: Milanovićeva kandidatura mogla bi smiriti podjele u SDP-u

Aktualni i bivši šef SDP-a Davor Bernardić i Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.08.2017.
u 10:10

Bivši šef SDP-a navodno ima ambicije ići u utrku za predsjednika države, ali ne i u stranačke predizbore koje mnogi u SDP-u žele provesti

Nagađanja da bi se bivši šef SDP-a Zoran Milanović mogao doista kandidirati za predsjednika države, i to kao nestranački kandidat tema je koja bi na Iblerovu trgu mogla dovesti do novih trzavica. Stranka je još 2009. godine uvela kao veliku novost predizbore na kojima su birali kandidate stranke za predsjednika države, a na isti bi način rado birali i svog budućeg kandidata za predsjednika.

Čeka li ga isključenje?

Međutim, izvori bliski Milanoviću kažu kako mu ne pada na pamet ići na stranačke predizbore što bi pak moglo dovesti do novih podjela kad bi se bivši šef doista odlučio ići u bitku za Pantovčak, a stranka svejedno održala predizbore i išla sa svojim kandidatom. U tom bi slučaju Milanović bio isključen iz SDP-a kao i Milan Bandić 2009. godine kada se kandidirao mimo stranke.

– Suludo je da čovjek koji je devet godina vodio SDP i bio SDP-ov premijer bude nestranački kandidat. Drugo je pitanje predizbora i želi li Milanović na njih ići, odnosno hoće li stranka na njima inzistirati. Moguće je da Milanović te predizbore želi izbjeći i da se želi izvršiti pritisak na stranku da do predizbora ne dođe i da se stane iza Milanovića, no osobno držim da su predizbori dobri i da bi na njih trebao i Milanović ako bude htio biti SDP-ov kandidat za predsjednika – kaže jedan član vodstva SDP-a.

Guraju ga građani

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić kaže pak da bi stranka trebala odustati od predizbora kad bi Milanović doista htio biti kandidat za predsjednika.

– Milanović je jedan od kandidata koji ima rejting u narodu, a osim toga, podrškom njegovoj kandidaturi u SDP-u bi se mogle prevladati sve podjele u stranci – drži Mrsić.

I za člana Predsjedništva Bojana Glavaševića predizbori su nepotrebni ako je Milanović kandidat.

– Postoji li netko u stranci tko se može mjeriti s bivšim šefom stranke i Vlade, i to uspješnim. Tko je alternativa i tko ima takve kvalifikacije – pita se Glavašević kojemu je interesantno i što Milanovića u kandidaturi, a što, kaže, pokazuju provedena istraživanja, više guraju građani od same stranke.

Komentara 21

Avatar NeNormalan
NeNormalan
10:22 10.08.2017.

morao bi si obrisati to bijelo pod nosom prije slikanja

TO
tolitol
10:30 10.08.2017.

Sjećam se onih bombastičnih napisa od prije godine dana o tome kako se tobože u Briselu otimaju za našeg bivšeg velikog vođu. Tamo je "ostavio sjajan dojam", valjda dok je onako u kutu na sastancima izolirano promatrao svoje kolege. Pa je onda išao "konačno zaraditi", navodno jer se pak Albanija otimala za njega. Što se rodilo tih lovačkih priča? Ništa. Naš "sjajan, uspješan, veliki, veliki" uvijek u superlativima vođa u pohodu je, kolosalnog li čuda, na političku funkciju kod nas. Možda će to biti Pantovčak, možda će biti SDP-ov parlamentarac u Briselu, možda će biti nešto u partiji. Jedno je sigurno. Taj čovjek može opstati samo u hrvatskoj politici. Nigdje drugdje. Što li to govori o našoj politici i našem biračkom tijelu?

ST
Stojko
10:26 10.08.2017.

Žalosno je da SDP nema niti jednog jakog čovjeka pa vade Milanovića iz naftalina. Zoki koji je uspio izgubiti već dobivene izbore, te još 7 izbora u nizu priziva se kao spasitelj?! E moj SDP, na što si spao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije