Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNE ČLANARINE

SDP otkriva: Milanović sigurno neće biti izbačen iz stranke

Aktualni i bivši šef SDP-a Davor Bernardić i Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
15.11.2017.
u 11:57

U medijima se pojavila informacija da će zbog neplaćanja članarine iz stranke možda biti izbačen i bivši šef SDP-a Zoran Milanović

U zagrebačkom SDP-u u tijeku je postupak brisanja članova iz stranke koji više od godinu dana ne plaćaju članarinu. Kako se neslužbeno doznaje, navodno je do sada tako izbačeno oko 200 ljudi. Međutim, isti izvori tvrde da je onih koji članarinu nisu platili više od godinu dana ima mnogo više. Što bi značilo da se ne izbacuju svi po tom kriteriju već samo odabrani.

– Izbacuju se oni koji šefu stranke Davoru Bernardiću i njegovoj ekipi ne odgovaraju, odnosno oni koji neće glasati za Denisa Hresaka, njihova kandidata za šefa zagrebačke organizacije – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a.

Inače, na ovaj je problem SDP-ov zastupnik i kandidat za šefa zagrebačkog SDP-a Gordan Maras upozorio i Predsjedništvo stranke.

U medijima se pojavila informacija da će zbog neplaćanja članarine iz stranke možda biti izbačen i bivši šef SDP-a Zoran Milanović jer navodno ni on ne plaća svoju članarinu više od godinu dana. Međutim, u SDP-u tu informaciju demantiraju i tvrde da Milanović sigurno neće biti brisan iz članstva.  

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a i povratnica u stranku Aleksandra Kolarić na Facebooku je komentirala cijelu situaciju:

Tko ne zna motivirati, zna izbacivati. Selektivno. Motivirani članovi aktivno sudjeluju u radu stranke i rado članarinom potiču stranačke aktivnosti, a izbacivanje pred izbore, kao što je ovo što se sada događa u zagrebačkom SDP-u, samo dodatno demotivira članstvo i simpatizere, koji se već ionako osipaju. Nažalost, ova zagrebačka izbacivanja članova previše sliče manipulaciji čiji je cilj utjecanje na rezultat izbora! 

Bez obzira na to tko na kraju pobijedio, novo vodstvo zagrebačkog SDP-a je ono kojem treba pružiti priliku da političkim sadržajem motivira naše članove, koji će tada, uvjerena sam, rado plaćati članarine. 

Kada postanem predsjednica GO SDP-a Zagreb, osnaživanje članstva bit će jedan od glavnih zadataka mog tima. 

Pozivam sadašnje vodstvo zagrebačke organizacije da zaustavi ove selektivne procese izbacivanja, kako bi unutarstranački izbori koji su pred nama bili istinski demokratski, pravični i s jednakim šansama za sve. Članovima treba omogućiti pravo da biraju i budu dio promjene, a ne oduzimati im to pravo prije izbora. 

P.S. Sve ima svoje vrijeme. Očito je došlo vrijeme da ja obranim pravo Zorana Milanovića da bude član SDP-a.

Komentara 21

HR
Hrvatska
12:02 15.11.2017.

Koga briga..

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
12:23 15.11.2017.

sdp ima srece velke da kojim slucajem postoji u eu bio bi zabranjen a clanovi svi od reda pohapseni zbog pljacke izdaje masovnih ubojstava,Njemacka je pocistila komunizam a mi??

GU
General_U
12:41 15.11.2017.

ma boli zoćeta za vašu stranku i članarinu ko za lanjski snig...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije