Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN ĆELIĆ

'SDP jeftino politizira pitanje besplatnog prijevoza djece s poteškoćama u razvoju'

Ivan Ćelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.06.2019.
u 11:37

Njegova stranačka kolegica Ljubica Lukačić izražava žaljenje što se osobe s invaliditetom koriste za politikantstvo.

Nakon što su vladajući jučer na sjednici Odbora za zdravstvo glasovali protiv inicijative SDP-ovog Arsena Bauka da se djeci s teškoćama u razvoju omogući besplatni prijevoz na kopno sa svih otoka, danas se iz HDZ-a mogu čuti optužbe da SDP jeftino politizira ovu osjetljivu temu.

- Riječ je o jeftinom politikantstvu o ovako osjetljivoj temi. Instrumentalizira se najranjivija skupina našeg društva. Arsen Bauk bio je bio ministar uprave, a Udruga Brački pupoljci već deset godina se bori pa ga pitam što je radio četiri godine kao ministar uprave i zašto nije pokrenuo proceduru da se ovaj problem riješi – komentirao je HDZ-ov Ivan Ćelić, potpredsjednik Odbora za zdravstvo.

Zastupnici HDZ-a su za besplatni prijevoz osoba s invaliditetom, nastavlja Ćelić, no Baukov prijedlog nisu podržali jer je „manjkav i neprovediv“.

- Mišljenje HDZ-a je da treba donijeti cjelovito rješenje. Razgovarao sam s ministrom prometa Olegom Butkovićem, cjeloviti je zakon gotov, a tijekom ljeta treba proći savjetovanje pa će potom krenuti u proceduru. Od predsjednika Vlade tražit ćemo hitni postupak, da se objedini prvo i drugo čitanje, kako bi se čim prije na cjeloviti način riješilo pitanje besplatnog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju i za osobe s invaliditetom – objasnio je Ćelić.

Njegova stranačka kolegica Ljubica Lukačić izražava žaljenje što se osobe s invaliditetom koriste za politikantstvo.

- Sve osobe s invaliditetom na razini Hrvatske trebaju imati ista prava. Ne možemo dozvoliti pravo prijevoza na kopno koji žive samo na otocima. Tijekom cijele godine mnoge osobe s invaliditetom odlaze na liječenje i rehabilitaciju. Nitko mi ne može reći da i one ne bi trebale imati pravo na besplatan prijevoz - zaključila je Lukačić

Komentara 3

DL
dr Luigi
13:10 28.06.2019.

Zar ste nešto moralno i ispravno očekivali od HDZ-a,naplata na parlamentarnim izborima uskoro stiže crvenim kartonom.

CR
crvenaHR
14:15 28.06.2019.

Ova objašnjavanja od strane Ćelića i Lukačić najviše govore o tome gdje je problem : "nećemo riješiti ništa dok to predlažu VAŠI, to će jednog dana riješiti NAŠI".

DU
Deleted user
13:36 28.06.2019.

Ma da , uzmite bolesnoj djeci i podajte nekom lažnom branitelju , barem bu hadeze imal glas više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije