Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UDAR NA DEMOKRACIJU'

SDP: HDZ će preko Odbora za Ustav pokušati zabraniti održavanje sjednice Antikorupcijskog vijeća

Zagreb: Antikorupcijsko vije?e o slu?aju INA
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.10.2022.
u 13:33

Na sjednicu su pozvani premijer Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, bivša zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić te bivši šef Janafa Dragan Kovačević koji je jedini potvrdio svoj dolazak

Za sutra u 11 sati sazvana je sjednica Antikorupcijskog vijeća koje je zakazalo javno saslušanje radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom Ina. 

Oporba tvrdi kako će HDZ pokušati zabraniti održavanje sjednice. Na sjednicu su, naime, pozvani premijer Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, bivša zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić te bivši šef Janafa Dragan Kovačević koji je jedini potvrdio svoj dolazak. 

- Sutra će HDZ preko Odbora za Ustav pokušati zabraniti održavanje sjednice Antikorupcijskog vijeća na kojoj bi se trebalo raspravljati u lopovluku u Ini. To je izravan udar na demokraciju i institucije Hrvatske. Ovakvo nešto se nije događalo ni u vrijeme Ive Sanadera - objavio je SDP na Twitteru. 

 

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je njegov stranački kolega Damir Habijan, inače potpredsjednik Antikorupcijskog vijeća, zatražio od Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji je ujedno po Poslovniku i dužan tumačiti Poslovnik i njegove odredbe, odgovor ima li Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije ovlast pozivati pojedine osobe na saslušanje, piše HRT. 

- Sutra će se vjerojatno, ali o tome će odlučiti predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, sastati Odbor i donijeti stav o tome je li ili nije u pravu. Odbor se mora sutra rano sastati, jer je sjednica Antikorupcijskog vijeća sazvana za 11 sati. O tome će odlučiti predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, te će se vidjeti hoće li predsjednik tog Odbora odmah intervenirati - rekao je Bačić. 

Komentara 3

Avatar Dragovit
Dragovit
15:35 05.10.2022.

Pa dobro ... niste valjda očekivali da će HDZ podržati održavanje sjednicu ''protupodmićenjskog'' vijeća? To je ravno pilanju grane na kojoj sjede. :D

LP
ljerka.p2911
23:01 05.10.2022.

Šta bi ti Grmoja bio iznad Sabora i vlade i tvoje haha antikoruocijsko vjeće!? Ti bi bio iznad i suda i DORHa s kojim legitimitetom? Misliš da tvoj populističku cirkus i samopromocija imaju ikakvu korist za državu i narod! Nama treba učunkovita vkast, a ne tvoj cirkus cirkusantu, samo pljuvanje bez dokaza i gubljenje vremena! Ako protiv koga osim blaćenja i pljuvanja imaš ikakve dokaze i građanska ti je dužnost prijaviti ga DORHu, a ne da ti učitelj povjesti haha provodiš saslušanja, sudiš i osuđuješ ljude bez presude, a jer si bahat što imaš imunitet pa možeš nekažnjeni pljuvati po svima, fuj

Avatar Moodleen
Moodleen
19:08 05.10.2022.

Kad komunjarčeki i kamenjarski čuprijaši govore o demokraciji to bi odmah trebalo ovjeriti kod javnog bilježnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije