Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja za EU izbore

Schulz dolazi pomoći SDP-u, Juncker HDZ-u ne

Schulz i Juncker
Foto: DPA/PIXSELL
16.05.2014.
u 21:30

Izbori za Europski parlament u svim se članicama održavaju između 22. i 25. svibnja

Martin Schulz, kandidat europskih socijalista za predsjednika Europske komisije, dolazi u Hrvatsku pomoći SDP-ovcima u kampanji za europske izbore, dok Jean-Claude Juncker, Schulzov protukandidat iz redova europskih pučana kojima pripada HDZ, nema namjeru doputovati u Hrvatsku u sklopu svoje predizborne turneje.

I u SDP-u i u sjedištu Partije europskih socijalista (PES) u Bruxellesu potvrdili su nam da će Schulz doći u Hrvatsku 23. svibnja, a u HDZ-u i u sjedištu Europske pučke stranke potvrdili su da Jean-Claude Juncker do kraja kampanje planira posjetiti Grčku, Njemačku, Portugal i svoj rodni Luksemburg, no ne i Hrvatsku. Neslužbeno se govori da su postojale ideje da Juncker dođe na veliki motivacijski sabor HDZ-a sutra u Zagrebu. No Juncker je sutra u Portugalu, a u Zagreb umjesto njega stiže predsjednik EPP-a Joseph Daul. Juncker je na svojoj predizbornoj turneji odlučio posjetiti 18 od 28 država EU. Schulzu je na rasporedu 16 zemalja, među njima i Hrvatska.

Izbori za Europski parlament održavaju se u svih 28 država između 22. i 25. svibnja (u RH 25.), a ovo su prvi europski izbori na kojima su vodeće političke grupacije istaknule po jednog "nositelja svih lista", tj. svoga kandidata za šefa Europske komisije. Hrvatsku je posjetila i kandidatkinja Europskih zelenih Ska Keller, koja je dala podršku ORaH-u. 

>> Socijalist Schulz: Za mene su i birači HNS-a i IDS-a

>> 'Schulz nam je pokvario izložbu tvrdnjom da je Jugoslavija bila slobodna'

Komentara 4

DU
Deleted user
07:32 17.05.2014.

Schulz može posjećivati kog god hoće i kada hoće. No jedno je sigurno - šef Europske komisije sigurno biti neće! Ankete (koje se provode na stručan i pošten način) predviđaju i na ovim izborima za EU parlament jasnu pobjedu pučana. U Njemačkoj su protiv Schulza i veći dio njemaca jer ga smatraju nesposobnim za tu funkciju. Uglavnom ga se ocjenjuje kao nepredvidljivog, s jasnim deficitima spram poštivanja neistomišljenika. Budite pak sigurni - današnji motivacijski skup u Ciboni vrlo jasno će pokazati da hrvatski narod još nije ubijen unatoč velikim naporima komunista. Biti će to veličanstveni skup onih kojima je Hrvatska domovina važna i prosperitet hrvatskog čovjeka naprvom mjestu.

XA
xaron
15:07 19.05.2014.

Schulz i Juncker su ustvari Suljo i Mujo Europske Unije. Cirkusaneri.

IV
ivanvinkovci
10:20 21.05.2014.

Ma može doć tko hoće... dolazi zato što je zabrinut za rezultat... Odzvonilo je SDPu konacno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije