Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CJEPIVO U LJEKARNAMA

Doznajte gdje se najbliže možete cijepiti protiv gripe

cijepljenje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
12.10.2020.
u 13:45

HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva

Hrvatska ljekarnička komora na svojoj je web stranici objavila je raspored po kojem će se u 60 ljekarni u Hrvatskoj odvijati cijepljenje protiv gripe. Međutim, problem je što, po svemu sudeći, u ljekarnama neće biti dovoljno doza s obzirom na interes.

– Nakon što je u ljekarne stigla prva pošiljka od oko 50.000 doza, ona je u vrlo kratkom roku planula. Sljedeći tjedan očekuje se druga tranša u kojoj bi trebalo biti otprilike jednako toliko doza cjepiva protiv gripe, a nešto se nastoji dobaviti još u prosincu. Međutim, to i dalje nije dovoljno za sve koji cjepivo traže – kaže Ana Soldo, predsjednica Ljekarničke komore.

 

HZJZ zasad ne očekuje nestašicu, ali su proizvođačima najavili potrebu za nabavom dodatne količine doza cjepiva, nakon što su za ovu sezonu naručili ukupno 590 tisuća doza cjepiva, od čega je 460.000 doza za rizične skupine.

Detaljan popis ljekarni možete pogledati ovdje.

VIDEO Ivan Đikić: "Ne smijemo ignorirati virus. Treba povećati broj cijepljenja protiv gripe."

Ključne riječi

Komentara 27

SO
Sobrudolf
14:44 12.10.2020.

Gurnite si to cjepivo dole!!

SH
Shtanga
14:34 12.10.2020.

Cijepite se samo cijepite

MA
Magistrica
19:33 12.10.2020.

Ne dirajte djecu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije