Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Saudijski princ Salman drži 17 zatočenih zapadnjačkih biznismena?

Mohammed Bin Salman Alsaud
Foto: Instagram
29.12.2017.
u 10:55

Daily mail piše kako se zapadnjački poduzetnici, zajedno s još nekim uhićenima, nalaze u Ritz Carltonu u Rijadu, gdje ih čuva naoružana straža.

Sedamnaest američkih, britanskih i francuskih poduzetnika uhićeno je prošlog mjeseca u Saudijskoj Arabiji po naređenju saudijskog princa Mohammeda Bin Salmana.

Zatočeni su zajedno s drugim poslovnim ljudima, prinčevima i dužnosnicima. Neki su, navodno, i mučeni, piše Daily Mail.

Princ Mohammed Bin Salman izjavio je kako su tim uhićenjima okončali korupciju, ali mnogi ta uhićenja smatraju konsolidacijom njegove moći. Posebice s obzirom na to da su neki od uhićenih među najbogatijim ljudima na svijetu, poput princa Alvalida bin Talala, čiji portfolio uključuje udio u Uberu, Twitter i Citigroupu.

Daily mail piše kako se zapadnjački poduzetnici, zajedno s još nekim uhićenima, nalaze u Ritz Carltonu u Rijadu, gdje ih čuva naoružana straža. Hotel s pet zvjezdica tako je pretvoren u najluksuzniji zatvor na svijetu. 

Navodno ih vješaju naopako i potom tuku tijekom ispitivanja. Među onima koji su tako mučeni navodno je bio i princ Alvalid.

Pogledajte video: Nuklearne prijetnje Sj. Koreje

Komentara 5

Avatar jwayne
jwayne
11:09 29.12.2017.

S.Arabija je važan političko ekonomski partner SADu tako da je to sve prihvatljivo i u skladu sa demokratskim načelima. Nedavno su zatočili libanonskog premijera. S.Arabija = tiranija i sponzor terorizma

MX
Mister X
11:10 29.12.2017.

Saudijski princ Salman drži 17 zatočenih zapadnjačkih tobož "biznismena" možda su teroristi , strani, agenti , diverzanti provokatori ii isto što su i oni komandosi koji su bili poslani da Erdogana nabiju na kolac ? Tko zna tko to zna zna ? kakve barabe i od koga kojeg neprijatelja&prijatelja te države poslani tamo a ( za Saudice banda teroristi i pod istragu ? )

NO
nogogaz
11:52 29.12.2017.

pa ne smiju oni zatvorit zapadne lopove! pa šta vam je ljudi! zna ivek agrokorski zašto ne bježi kod arapa... tamo gubi namanje jednu ruku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije