Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA RIJAD

Jemenski Hutiji ispalili balističku raketu na Saudijsku Arabiju

Jemen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.12.2017.
u 14:23

Glasnogovornik Hutija rekao je da je balistički projektil ciljao kraljevsku palaču al-Yamama, u kojoj se održavao sastanak saudijskih čelnika

Jemenski pobunjenici Huti ispalili su balističku raketu na kraljevsku palaču al-Yamamah u Rijadu, objavila je u utorak njihova televizijska postaja al-Masirah, a saudijski mediji kasnije su izvijestili da je projektil oboren i da pritom nije bilo žrtava.

Glasnogovornik Hutija rekao je da je balistički projektil ciljao kraljevsku palaču al-Yamama, u kojoj se održavao sastanak saudijskih čelnika.

Saudijska koalicija objavila je da je oborila projektil južno od Rijada, prenijela je televizijska postaja Al Arabiya.

"Koalicijske snage potvrđuju da su presrele iransko-hutijski projektil koji je ciljao južni Rijad. Za sada nema evidentiranih žrtava", objavio je vladin Centar za međunarodnu komunikaciju na Twitteru.

Napad je izveden kako bi se obilježilo 1000 dana otkako je saudijska koalicija počela zračne napade na Hutije, rekao je pobunjenički vođa Ali al-Qahoum.

Izveden je nekoliko sati prije nego što je Saudijska Arabija trebala objaviti godišnji proračun, na novinskoj konferenciji na kojoj su trebali biti nazočni važni ministri.

Saudijska Arabija prošli je mjesec presrela dva balistička projektila ispaljena iz Jemena, jedan kod međunarodne zračne luke u Rijadu, dok je drugi ciljao jugozapadnu pokrajinu Asir.

Saudijska koalicija zbog toga je uvela blokadu Jemena kako bi zaustavila isporuke oružja šijitskim Hutima iz Irana.

Blokada je kasnije postupno ublažena.

>> Reutersove fotografije godine

Jemen
1/23

 

Ključne riječi

Komentara 3

MP
miroslav.petkovic.7564
14:40 19.12.2017.

Mozes zaboravit taj Patriot iz stari sovjetskih raketa gadaju ih koje su proizvedene 1957god...Taj Patriot je ni zasto

Avatar reference
reference
13:33 19.12.2017.

pa djesu im USra "patrioti", zar oni i muhe u zraku ne ruse. ako su stvarno tako dobre onda kim jong in neme se sto brinuti, svaka njegova nuklearna ce stici do los angelesa. ......TV Arabija izvijestila je da je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela balističku raketu južno od Rijada.....a dim izdiže iznad sjeveroistočnog dijela Rijada. ......presreli je JUZNO od rijada a dim se izdize i eksplozija se cula u SJEVEROISTOCNOM dijelu rijada.....hebo te pa i srbi su znali bolje sloziti pricu.....

Avatar superhik74
superhik74
18:05 19.12.2017.

Bravo Huti, odgovor na trogodisnji genocid koji provode vehabije podrzavane od tzv. "demokratskog" zapada. Kako odjednom VL i kontrolirani mediji primaju informacije iz Jemena je li samo jedna jedina raketa opaljena prema Saudijskoh vehabiji, ali o svakodnevnom bombardiranju Jemena i totalnoj destrukciji te siromasne drzave vec godinama nista ne "znaju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije