Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIOGRAFIJA Hillary Clinton

Sarkozy je vikao: Dosta mi je veleposlanika, hoću žene!

hillary clinton
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.06.2014.
u 19:45

Hillary posebno hvali dugogodišnju suradnicu Capriciju Penavić Marshall, po ocu podrijetlom iz Hercegovine

Zašto mi stalno šalju veleposlanike, stare muškarce? Kad će mi poslati mladu veleposlanicu? Tako je bivša američka državna tajnica Hillary Clinton opisala susrete s bivšim francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem. Od njega se nije moglo doći do riječi. O svakom je državniku imao “trač”. Ovaj pije, ovaj je iz loze nasilnika... U svojoj knjizi “Teške odluke”, inače diplomatski sanitariziranom štivu koje ne donosi nova saznanje niti otkriva političke ambicije, osim da i dalje razmišlja o “mogućnosti služenja domovini”, Hillary je poglavlje posvetila vezama s Europom, no uz političke kozerije, nije otkrila ništa novo. Angelu Merkel cijeni, no zamjerala joj je politiku štednje, ali joj je i priznala da je “nosila Europu na leđima”. Za posjeta SAD-u, A. Merkel je Hillary donijela dar: uramljenu naslovnicu njemačkih novina.

“Na fotografiji smo Angela i ja, ali su nam glave izvan kadra. Ispod je stajao poziv čitateljima ‘Pogodite koja je koja’! I zaista, jako smo sličile, imale smo ista odijela. Tu sam naslovnicu držala na zidu ureda do kraja mandata”, piše Hillary.

Bugarski premijer Bojko Borisov dočekao ju je na iglama. “Bio je zaista nervozan”, piše. “Kazao mi je: Gledao sam na televiziji uživo prijenos vašeg izlaska iz zrakoplova. Kosa vam je začešljana unatrag, a rekli su mi da to nije dobar znak.”

Uz Kosovo, znatan dio posvetila je BiH gdje “nacionalne tenzije još nisu zamrle”. Dotakla se i Putina i krize u Ukrajini kazavši da se ne smije dopustiti komadanje države i da to treba jasno reći ruskom predsjedniku. Hillary posebno hvali dugogodišnju suradnicu Capriciju Penavić Marshall, po ocu podrijetlom iz Hercegovine, za koju je osobno od Obame tražila da je vrati u državnu administraciju, gdje je bila i tijekom mandata Billa Clintona. Bude li Hillary predsjednička kandidatkinja, već je sigurno da će Capricia biti uz nju u kampanji, a ako pobijedi, i u Bijeloj kući.

>>Putin Hillary vratio za Hitlera: Ona je 'slaba'. Bolje je ne raspravljati sa ženama

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
16:58 13.06.2014.

Bauljanje raznoraznih traceva je omiljena tema politicara, kako bi zabavili gradjane i zaokupili ih takvim temama, dok ih ovi potkradaju.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
20:12 12.06.2014.

Dali neko za ozbiljno svata ovu ženu sa moždanim udarom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije