Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada odlučila

Saniranje dugova bolnica bit će riješeno do kraja mjeseca

slavko linić,portal
Grgo Jelavić/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
18.04.2013.
u 15:25

Sustav će se srediti, a pacijenti to neće osjetiti, rekao je ministar financija Slavko Linić

Nakon KBC-a Vlada je danas donijela i odluku o sanaciji svih županijskih i Općih bolnica, a saniranje dugova, koji ukupno iznose oko 3 milijarde kuna, bit će riješeno do kraja ovog mjeseca.

– Do kraja ovog mjeseca svi dugovi i kliničkih bolničkih centara, i županijskih bolnica, domova zdravlja bit će plaćeni, to je pet milijardi kuna – rekao je ministar financija Slavko Linić.

Pojasnio je da će se sve obveze bolnica i bolničkog sustava, kao i obveze HZZO prema ljekarnama do kraja ovog mjeseca svesti na rokove od 60 dana.

– No saniranje dugova znači i ozbiljan rad na sanaciji da se ne stvaraju novi dugovi, pa će zajednički raditi Ministarstvo zdravlja i financija, te HZZO – istakao je i dodao da će tu pokazati koliko se može promijeniti način upravljanja i kontroliranja rashodovne strane cijelog zdravstvenog sustava.

– To znači racionalnije poslovanje bolnica. Mjerila i postupci koji će se provoditi dat će koordinacijsko tijelo, a oni će o tome redovito izvještavati – rekao je Linić.

Sustav će se srediti, kaže, a pacijenti to neće osjetiti.

– Tamo gdje je zdravstveni sustav neracionalan on će se mijenjati, neki će se odjeli spajati ako su dvije bolnice blizu – rekao je Linić.

>> Ostojić: Za dva tjedna kreće sanacija županijskih bolnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije