Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje

Sanaderu ne treba stent, odvjetnici bili s njim više od tri sata

sanader, suđenje (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
Autor
Sonja Hoffman
28.10.2011.
u 22:30

Na prvom pregledu Sanader je imao čak 11.000 preskakanja srca pa je koronarografija bila logična pretraga.

Bivši premijer iz sudnice je prevezen na odjel kardiologije KBC-a Zagreb. Sanader već gotovo dva mjeseca povremeno posjećuje kardiologa zbog aritmija ili preskakanja srca, bolova u prsištu i tlaka. Prof. Davor Miličić rekao je da je još 5. rujna pacijentu preporučio da napravi koronarografiju te da je upravo doznao da je ona dogovorena za petak.

Dodatne pretrage

– Sanaderu smo obavili koronarnu angiografiju. Nije nađeno kritično suženje pa trenutačno nema potrebe za ugradnjom stenta. U tijeku su neke dodatne pretrage, no uz lijekove i mjere opreza dodatnih komplikacija ne bi trebalo biti. Vjerujem da će Sanader biti spreman za nastavak suđenja – rekao je prof. Davor Miličić, šef kardiologije.

Kako neslužbeno doznajemo, na prvom pregledu Sanader je imao čak 11.000 spomenutih preskakanja srca te je uz nalaze koji potvrđuju rizike srčane bolesti – poput povišenog kolesterola, tlaka, stresa kojem je izložen – koronarografija pretraga koju je bilo logično preporučiti. A riječ je o invazivnoj dijagnostičkoj metodi koja se koristi za potvrđivanje ili isključivanje postojanja bolesti koronarnih arterija, onih kojima se krvlju opskrbljuje srce. Koronarografija se sastoji se u tome da se iglenom punkcijom butne arterije u području desne prepone uvodi kateter i vodi kroz arteriju i aortu do ušća koronarnih arterija. Tamo se kateter namješta na ušće, a sve pod rendgenskom kontrolom. Preko njega se u koronarnu arteriju ubrizgava kontrast, koji ispuni arteriju cijelim njezinim tokom te prikaže eventualna suženja i/ili začepljenja. Ubrizgavanje kontrasta se snima, a liječnik prati krvni tlak jer njegov pad može dovesti do nestabilnosti pacijenta i teških aritmija koje mogu rezultirati čak i smrću.

Liječnici kažu da će pacijent na odjelu kardiologije ostati još dan-dva na promatranju jer ipak je riječ o invazivnom zahvatu. Također doznajemo da je Sanader zabranio da se o njegovu zdravstvenom stanju govori u javnosti.

Evakuacija pacijenata

A na odjelu kardiologije nastala je evakuacija kada je stigao Ivo Sanader, ističe stariji pacijent koji je već dulje vrijeme na odjelu. Kaže da su policajci sve pacijente koji su pokretni iz soba smjestili u suprotni dio hodnika.

– Isto je bilo i kada se vratio s pretrage, vidio sam ga oba puta – istaknuo je.

Liječnici kažu da je Sanaderovo stanje takvo da zahtijeva dodatne pretrage, ali i promjenu terapije. Sanader, ističu, ostaje na odjelu jednu noć, a hoće li za vikend biti otpušten, odlučit će naknadno, kada svi nalazi budu gotovi.

Ivo Sanader u zatvoru se počeo žaliti na bolove 24. listopada. Glavna medicinska sestra iz Remetinca dan poslije tražila je termin za pregled kod prof. Miličića. Sutradan, 26. listopada, iz KBC-a Rebro javljeno je da je Ivo Sanader dobio termin za pregled 27. listopada, dan prije početka suđenja.

Ključne riječi

Komentara 6

BU
budisvoj
23:16 28.10.2011.

Pukovnik Sanader će uz pomoć plave štake još izvuć status ratnog invalida...

Avatar deziderij
deziderij
07:06 29.10.2011.

On pukovnik !!?? U ovoj zemlji su sve degradirali ...Vlaisavljevićki čin brigadira, ajme si nam ga, a njemu odvjetnici, najskuplji i ( ne znam jesu li ) najbolji. Ja da sam na njegovu mjestu ne bih spominjao kako nisam kriv niti bih se kitio lažnim titulama a pogotovu ne bih tražio tim odvjetnika. Ako nije kriv, kako tvrdi, onda nije trebao bježati a niti angažirati odvjetnike. Znači da laže i treba ga stisnuti da sve propjeva.

IV
ivicas
11:55 29.10.2011.

ovakve tragikomedije ne trebaju nekoj ozbiljnoj drzavi ,u tzv drzavama sa tradicijom i stoljetnom demokracijom bivse premjere se ne povlaci po sudnicama i bolnicama i ne degradira se najvisa funkcija na ovaj nacin . na kraju svega ostace gorki ukuss i svi ce pametni reci sta nam je to trebalo sve ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije