Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog propao

Sanadera i Čehoka prozvali za glasovanje u Saboru

zastupnici (1)
Robert Anić/Pixsell
08.07.2011.
u 13:29

Branitelji su to i očekivali od oporbe i naravno znati "cijeniti" na predstojećim izborima.

Kao što se moglo i očekivati, ustavne promjene koje je predložio HDZ s ciljem da hrvatski branitelji postanu i ustavna kategorija i da se na taj način statusno ojača njihov položaj u društvu, nije uspio.

Za izglasavanje novog zakona bilo je potrebna dvotrećinska saborska većina, znači najmanje 102 glasa zastupnika. Oporba je realizirala svoj stav i bila je protiv izglasavanja ovakvog zakona, suzdržani su bili zastupnici SDSS-a, a zakon su podržali zastupnici HDZ-a, HSS-a, HDSSB-a i zastupnici manjine.

Glasovanju je pristupio 101 zastupnik, 69 je glasovalo za, 29 protiv i dva su bila suzdržana.

Milanka Opačić iz SDP-a objasnila je kako se na ovaj način ne mogu zaštiti prava branitelja nego im treba naći, primjerice, posao. Andrija Hebrang iz HDZ-a zaključuje kako neki ne mogu oprostiti hrvatskim braniteljima što su stvorili hrvatsku državu.

Ne previše razočarani predstavnici braniteljskih udruga poput Slavice Hruškar, kažu da su to i očekivali od oporbe i da će to branitelji naravno znati "cijeniti" na predstojećim izborima.

Za Josipa Đakića ovo je jasno pokazalo kakvo mišljenje SDP ima o braniteljima, licemjerno, i da ga nisu primijenili od 90-ih. Dođe li na vlast, bit će isto kao i 2000. godine, tvrdi.

A Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, kaže da je ovo žalosno za branitelje i da se ovdje glasalo protiv hrvatskih branitelja.

Nedostajalo je 40-ak saborskih zastupnika,  kako  je bilo organizirano pojedinačno glasovanje, prozivali su svakoga pojedinačno,  poput onih koje nema, ali i one zastupnike koji su u zatvorima, poput Ive Sanadera, Ivan Čehok te Ivana Drmića što je izazvalo salve dobrog raspoloženja i u sabornici i na galeriji gdje su bili branitelji.

Komentara 41

BC
BCA
14:09 08.07.2011.

Hvala bogu i taj cirkus je završio!

KO
konoplja
14:13 08.07.2011.

Ne previše razočarani predstavnici braniteljskih udruga poput Slavice Hruškar, kažu da su to i očekivali od oporbe i da će to branitelji naravno znati \"cijeniti\" na predstojećim izborima. Sramota,da li i lažni branitelji trebaju ući u ustavnu kategoriju? Pa tii fejkeri nas godišnje stoje 21 milijardu kn. Žalosno je to da svaki put skupljaju glasove na temu rata,koji je iza nas 16g,a ne na temu gospodarskog oporavka i boljitka za sve,koje su to isprazne glave,jadno. Ekonomija nam je na aparatima, za vanjski dug nitko ne mari,tko će to vratit?

DE
deus ex machina
06:32 09.07.2011.

A VIDE LINK ??? Krajnje je vrijeme za modernizaciju Remetinca kako bi svi zastupnici mogli glasovati. Ovako imamo \"vladu u sjeni!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije