Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanader: Prihvaćam odluku HDZ-a da me izbriše iz članstva stranke

Sastanak vrha HDZ-a u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma počeo je još jutros u devet sati, a trajao je do 18 sati.
04. siječnja 2010. u 09:16 537 komentara 3 prikaza
ivo sanader
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Ivo Sanader izjavio je za Večernji list da prihvaća odluku Predsjedništva HDZ-a nakon što je čuo da je izbrisan iz članstva HDZ-a.

- Prihvaćam odluku Predsjedništva ako je to za dobrobit HDZ-a - izjavio je Ivo Sanader.

Sastanak vrha HDZ-a u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma, koji je raspravljao o Sanaderovu isključenju iz stranke, počeo je još jutros u devet sati, a trajao je do 18 sati. Jedan za drugim na sastanak su dolazili Šeks, premijerka Kosor, ministri Kalmeta, Jandroković, Šuker, Čobanković, Milinović... Oko 16 sati došao je i Damir Polančec.

Protiv izbacivanja Bebić, Zubović i Polančec
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare izjavila je da je 16 članova glasovalo za izbacivanje, protiv su bili Bebić, Zubović i Polančec, a suzdržani Matković i Selem.

Jedini koji je jutros dao izjavu i zaustavio se pred novinarima bio je Andrija Hebrang.

- Ljutit sam na Sanadera jer se protustatutarno ne smije raditi ni u jednoj organizaciji! Trebao je reći što mu je na duši, onda bismo mi sazvali Predsjedništvo i jedni drugima rekli što imamo reći, a ne da ispadne da i dalje podgrijavamo one koji se ne znaju pridržavati osnovnih propisa i okvira - rekao je Hebrang.

Na novinarsko pitanje treba li Ivu Sanadera zbog toga kazniti, rekao je da ipak treba najprije razgovarati i vidjeti na temelju čega je iznosio ono što je iznosio i da treba analizirati što je pravi razlog njegova dolaska.

- Ne vjerujem da je pravi razlog ono o čemu je govorio - rekao je Hebrang dodavši da ne zna hoće li stranački vrh danas donijeti ikakvu odluku.

Upitan je li ljutit zbog svega što se događalo u nedjelju, i ministar poljoprivrede Petar Čobanković kratko je uzvratio:
- Ljutit sam.

Na sastanak HDZ-a bio je i Josip Đakić, predsjednik Hvidre koji je s Bebićem bio na Sanaderovoj konferenciji u nedjelju, te šefovi županijskih organizacija HDZ-a, a među njima i Jasen Mesić.

Dok su novinari i fotografi stajali

Dok su novinari i fotografi stajali ispred ulaza u zgradu središnjice, prilaze su im mnogi građani koji su, ama baš svi, na strani Jadranke Kosor. Glavno pitanje bilo je je li izbacila Ivu Sanadera i ako nije, kada će. Simpatije je izazvala i jedna bakica koja je dobacila

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    zeljkonl Ma salim se. Mada bi nam odsteta dobro dosla.

  • treble:

    oni koje je sanader POSTAVIO neće riješiti probleme čak i kad njega smijene!

  • Fieldhockey:

    SANADERSTVO - napustiti neko mjesto i vratiti se nakon šest mjeseci bez pravog objašnjenja