Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepušteni sebi

Samohranoj majci troje djece trošna će se kuća srušiti na glavu

jankovic
duško mirković/pixsell
18.11.2011.
u 14:58

Sanjam dan kada ću djecu moći okupati u kupaonici i kada ih neću morati po zimi voditi u vanjski zahod, očajna je Mirjana Janković

Mirjana Janković prije godinu je dana s troje maloljetne djece završila na ulici.

Suprug ne plaća alimentaciju

– Požeška župa sv. Terezije Avilske i učenici osnovne i srednje katoličke škole prikupili su novac kako bi nam uredili bunar tako da više ne moram tačkama po vodu ići k susjedima i na tome im hvala. Ljudi su dali koliko su mogli, nešto smo dobili i od Crvenog križa, ali najveći problem, smještaj, još nismo riješili – požalila se Mirjana.  Nakon što se našla na ulici, Mirjana se iz Jakšića preselila majci u Šeovce 45 kod Požege. Trošna kuća od prijesne cigle, nadala se, bit će samo privremeni smještaj dok ne uredi gospodarsku zgradu u dvorištu. S obzirom na to da je suprug odbio plaćati alimentaciju, obitelj je živjela od 1400 kuna dječjeg doplatka i tisuću kuna rodiljske naknade, a Mirjana je nešto zaradila u nadnici. No, proljetos joj je umrla majka, a ona, osmogodišnja Amalija, petogodišnji Josip i trogodišnja Anamarija, našli su se u još težoj situaciji.

– Više ne mogu raditi jer nemam kome ostaviti djecu. Za koji mjesec ostat ću i bez rodiljske naknade. Troje djece nije lako nahraniti i obući tim više što je najstarija kći bolesna. Ima mikrocefaliju, kukovi su joj umjetni i mora ih zbog rasta povremeno mijenjati. Već je bila u Zagrebu na tri operacije i sada bi trebala ponovno nazvati liječnika i dogovoriti novi kontrolni pregled – kaže Marijana.

Dom će im se srušiti

Majčina je kuća od prijesne cigle i prijeti joj rušenje. Cijela obitelj živi u jednoj prostoriji u kojoj i kuhaju i spavaju i kupaju se.

– Sanjam dan kada ću djecu moći okupati u kupaonici i kada ih neću morati po zimi voditi u vanjski zahod. Nažalost, bojim se da prije toga ne ostanemo i bez ovog što imamo. Mamina kuća toliko je trošna da se uoči Svih svetih u naletu vjetra odvalio dio zida. Kad na krov napada snijeg i zapuše vijavica, moglo bi se sve srušiti, a kamo ćemo onda – pita se Mirjana.

Ključne riječi

Komentara 11

ZE
zelenaruka
16:41 18.11.2011.

i onda se homoseksualci žale da nemaju neka prava...sramota za državu i nas kao ljude

GR
građevinac
18:21 18.11.2011.

za razliku od nekih ovoj zeni bi stvarno trebala pomoc... mogli ste staviti broj računa nekakav...

AL
alapača
16:20 18.11.2011.

sad kad se sjate socijalke i potrpaju joj djecu u dom za po 7 000 kuna svako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije