Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Belici

Sadio krumpir i iskopao topničku granatu iz 2. svjetskog rata

Granata u polju
Foto: Filip Brala/PIXSELL
31.03.2014.
u 13:01

Poljoprivrednik je u Međimurju našao neeksplodiranu topničku granatu, staru najmanje 70 godina. Policija je projektil izuzela i uništila

Sadeći krumpir, poljoprivrednik iz Belice iskopao je topničku granatu!

U Ulici Pavleka Miškine, u polju zvanom Šafranik, u petak oko 11.30 sati naišao je na neeksplodiranu topničku granatu cal. 75 mm, zaostalu iz Drugog svjetskog rata, izvijestila je danas PU međimurska, čiji ju je policijski službenik protueksplozijske zaštite pokupio i uništio.

>>Tražeći otpad ušao pola kilometra u minsko polje pa našao granatu!?

Komentara 3

KR
kreont
15:35 31.03.2014.

eee nije ona samo tako slučajno bila

DU
Deleted user
17:26 31.03.2014.

Koji je jadnik na mozak sastavio tu vijest?! Granata ne može biti topnička jer nije napravljena od topnika, tj. od vojnika koji poslužuje top, nego topovska jer se ispaljuje iz topa. Osim toga granata se ne može ispaliti ni iz čega dugoga nego iz topa. Zato nije potebno govoriti ni o topovskoj ganati, nego jednostavno o granati, u ovom slučaju o granati zaostaloj iz II. svjetskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije