Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustav HIMARS

SAD postavio lansere dalekometnih raketa na jugu Sirije

Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2017.
u 00:15

Sustav HIMARS prebačen je u pustinjsku vojnu bazu.

Američka vojska prebacila je novi mobilni lanser dalekometnih raketa iz Jordana u američku bazu Tanf u Siriji, blizu granice s Irakom i Jordanom, pojačavajući svoju prisutnost u regiji, objavila su dva obavještajna izvora.

Sustav HIMARS prebačen je u pustinjsku vojnu bazu podignutu posljednjih tjedana, u vrijeme eskalacije sukoba nakon što je koalicija predvođena SAD-om napala proiranske snage kako bi ih zaustavila u napredovanju prema Tanfu.

Džihadisti su se povukli iz pustinje

Washington je lansere dopremio na tursku granicu radi napada na položaje Islamske države. Nekoliko ih je puta upotrijebio s jordanske granice protiv militanata koji su se utvrdili u pustinji na jugoistoku Sirije.

Džihadisti su se pod jakim pritiskom u posljednja tri mjeseca povukli iz pustinje. Sada se pobunjenici koje podupire SAD bore protiv sirijske vojske i proiranskih milicija koji pokušavaju ponovno zauzeti područje od IS-a.

Tanf se nalazi blizu iračko-sirijskog graničnog prijelaza na glavnoj autocesti koja povezuje Bagdad i Damask. Pobunjenici su bazu prošle godine preoteli IS-u kako bi spriječili Iran da je koristi za dopremu oružja sirijskoj vojsci.

Komentara 19

GV
golub Vaso
07:27 15.06.2017.

fašisti i okupatori

Avatar davcro
davcro
08:11 15.06.2017.

američka banda

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
00:47 15.06.2017.

jbg treba intervenirati isil je pred istrebljenjem...treba braci pomoci...utukli toliko energije u projekt a izgleda da je neuspjesan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije