Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump napao Siriju

Sirijski ministar optužuje: SAD je postao partner Islamske države

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
07.04.2017.
u 10:25

Viši dužnosnik sirijskih pobunjenika pozvao je na međunarodne zračne napade na sve sirijske zračne baze nakon napada na bazu blizu Homsa.

Šest je osoba poginulo u američkom raketnom napadu na sirijsku zračnu bazu, objavio je sirijski ministar informiranja i ocijenio da je tom akcijom SAD postao "partner" Islamske države i ostalih terorističkih skupina. Ramez Turžman je u razgovoru za sirijsku televiziju rekao da je američki napad "ograničen" i da ne očekuje bilo kakvu vojnu eskalaciju, dok pobunjenici pozivaju međunarodnu zajednicu na nove akcije protiv sirijske vojske.

Sirijski ministar je opisao napad kao akt "čiste agresije", dodavši da je SAD postao "partner" Islamske države, Fronte al-Nusre i ostalih "terorističkih organizacija". SAD je ispalio desetke krstarećih projektila na sirijsku zračnu bazu iz koje je navodno u utorak pokrenut kemijski napad na pobunjenički grad. Američka operacija odmah je izazvala oštre kritike Rusije. Upitan hoće li Rusija odgovoriti, Turdžman je rekao da je Moskva  osudila američki napad. "Ne očekujem da će biti bilo kakve vojne eskalacije", dodao je.

Ruska agencija Ifax prenijela da među stradalima nema Rusa. Ruski zastupnik Dmitrij Sablin izjavio je ta agenciju Ifax da među stradalima nema ruskih državljana. Sablin, čelnik udruge ruskih ratnih veterana, kazao je da je tu informaciju dobio iz svojih izvora. Viši dužnosnik sirijskih pobunjenika pozvao je na međunarodne zračne napade na sve sirijske zračne baze nakon napada na bazu blizu Homsa. "Pozivamo na zajedničke (međunarodne) napade ... na sve sirijske zračne luke odakle kreću napadi na Sirijce, rekao je.

Američki napad krstarećim projektilima na zračnu bazu Šajrat nanio je bazi "značajnu" štetu, prenosi ruska novinska agencija RIA izjavu zaposlenika u bazi. "Onesposobljeni su svi zrakoplovi u bazi, pouzdano se može reći da su potpuno uništeni", rekao je zaposlenik. Prema sirijskoj televiziji, bazu je zahvatio požar koji još uvijek gori.

>>Trump se oglasio: Assad je ubio nevine muškarce, žene i djecu. Bila je to spora i brutalna smrt

>>Putin žestoko reagirao na američko bombardiranje Sirije: To je agresija na suverenu državu

>>SVJETSKA EKSKLUZIVA Al-Assad: Europa se neće zaštititi od terorista jer ih podržava

Ključne riječi

Komentara 10

ST
stomugromova
10:36 07.04.2017.

SAD ne može biti partner islamske države,nego otac i majka koji su je stvorili u suradnji sa Izrael-om,UK,Francuskom i vehabijskim saveznicima,Saudijskom Arabijom i Katarom.

Avatar zong
zong
10:55 07.04.2017.

Oduvijek bili!!!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:01 07.04.2017.

Nismo imali vise izbora, nasi ubaceni teroristi su pred porazom, cak im ni moji Izraelci vise nisu mogli pomoci pa smo morali krenuti u otvoreni napad na Siriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije