Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stari dugovi

Saborsko će bankrotirati zbog "šamana" Hodaka

Marko Bićanić
Foto: saborsko.net
10.10.2015.
u 12:00

Ovrha je općini 'odnijela' 700.000 kuna koje su dobili kao nerazvijeno područje, a duguju još 100.000...

Račun općine blokiran nam je od početka rujna, a bude li još mjesec dana, morat ćemo proglasiti bankrot, kaže Marko Bićanić, načelnik općine Saborsko koji su našao u bezizlaznoj situaciji zbog "grijeha" bivšeg načelnika. Naime, Luka Hodak, tadašnji načelnik Saborskog koji se proglasio i šamanom, javnosti poznat iz "afere bunika", od 1996. do 2000. nenamjenski je potrošio 800.000 kuna. Novac je dobivao za jednu, ali ga je potrošio za drugu namjenu.

– To što je Hodak radio kazneno je djelo, ali novac nije nestao, nije ga ukrao, već je "ostao" u općini. Njime je završen vodovod, uređena zgrada općine i župni dvor. Zbog toga smatra da Općina nije trebala biti kažnjena te da joj novac treba vratiti – kazao je Bićanić.

Karlovački je Općinski sud Luku Hodaka već osudio na 14 mjeseci zatvora, a Općini presudio da novac vrati. Presuda je postala pravomoćna početkom rujna ove godine.

Hodak mora odslužiti još 2,5 mjeseci zatvora, a DORH je pokrenuo ovršnu naplatu. Kako račun Općine nije zaštićen, dosad im je ovrha "odnijela" novac koji su dobili od države kao nerazvijeno područje, novac za plaće osoba na javnim radovima.

– Dosad je već naplaćeno oko 700.000 kuna, tako da će se država do kraja mjeseca naplatiti, no mi već sada imamo oko 200.000 kuna duga. Ministarstvo regionalnog razvoja traži rješenje, ali bojim se da će, ne nađe li se ono uskoro, Saborsko bankrotirati – kaže Bićanić.

>> Presuda Luki Hodaku mogla bi ugasiti Općinu Saborsko!?

Komentara 6

NI
ninja72
12:33 10.10.2015.

Trazite ostetu od susjeda koji su ga porusili ; dobra prilika sada kada stignu lastini autobusi za izbore.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
18:27 10.10.2015.

Luka Hodak iz redova HDZ Bunika

DU
Deleted user
19:46 10.10.2015.

Ovrha je "odnijela" novce za place osobama koje rade na javnim radovima? Znaci sirotinji! Neka bez place ostanu svi zaposleni u opcini kao i gradonacelnik! Uostalom po opcinama radi ekipa kao u HGK - ne vide, ne cuju i nistata ne znaju osim cuvati fotelju i redovnu placu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije