Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SJEDNICE

Saborski zastupnici minutom šutnje odali počast preminulom Ćiri Blaževiću

Zagreb: U Saboru minuta šutnje za Ćiru Blaževića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.02.2023.
u 13:15

Danas nas je napustio naš veliki Miroslav Ćiro Blažević pa vas pozivam da mu minutom šutnje odamo počast, poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković uoči glasovanja

Zastupnici hrvatskog Sabora danas su prije početka sjednice minutom šutnje odali počast legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Dan prije svog 88. rođendana, Ćiro Blažević preminuo je u srijedu ujutro u bolnici u Zajčevoj nakon duge borbe s rakom.

- Danas nas je napustio naš veliki Miroslav Ćiro Blažević pa vas pozivam da mu minutom šutnje odamo počast - poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a uoči minute šutnje osvrnuo se i na tisuće stradalih u potresu u Turskoj i Siriji.

VIDEO Ćiro je u mladosti doživio najveću tragediju, a njegova obitelj je ostala bez svega

Osim toga, odlukom čelništva Hrvatskog nogometnog saveza sve natjecateljske utakmice pod ingerencijom krovne organizacije hrvatskog nogometa u nadolazećem će vikendu početi minutom šutnje u spomen na Miroslava Ćiru Blaževića.

Hrvatski nogometni savez je već ranije najavio kako će na nadolazećim utakmicama biti minuta šutnje za žrtve razornih potresa u Turskoj i Siriji.

Smrt Ćire Blaževića oplakuje cijela Hrvatska, a vijest o smrti legendarnog trenera prenijeli su i brojni strani mediji, navoedeći kako je bio trener koji je ''Hrvatsku upisao na nogometnu kartu''. Inače, Ćiro Blažević dugogodišnjem braku sa suprugom Zdenkom imao je troje djece. Kći Barbara rođena je 1962., Katarina je na svijet došla 1966., a sin Miroslav rođen je 1971. godine. Jedno od posljednjih Ćirinih pojavljivanja u javnosti bilo je u rujnu prošle godine, kada se pojavio na premijeri dokumentarnog filma o njegovu životu, koji je režirala Irena Škorić.

>> VIDEO Ćiro Blažević: 'Tuđman je odlučivao o svemu, ali ja sam imao najbolje referencije'

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
14:15 08.02.2023.

Pa ak su vladajući predložili počast našem Čiri, kak to da oporba nije bila protiv toga? Što im je inače jedino pravilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije