Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO JANKOVIĆ

Mojih 20 godina s Ćirom: Volio bih čak i kad bi u svom stilu kazao 'Sine, jesi glup u p. m.'

Zagreb: Ćiro Blažević dobro raspoložen prošetao glavnim gradskim Trgom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.02.2023.
u 12:58

Ćiro je bio čovjek jedinstvena šarma, oštroumnosti i talenta za ljude. Da, imam dojam da je volio ljude, baš kao što je obična raja, tako je volio kazati, voljela njega. Iako, znao se ponekad zabrinuti da će "raji postati dosadan". To se nikada nije dogodilo.

Ne pamtim kada sam u zadnjih dvadesetak godina ostao tako nijem, bez inspiracije pred tipkovnicom. Iako nas je sve pripremao na taj dan, odlazak velikog Ćire teško je pao. Dvadesetak godina druženja privilegij je u kojem su mogli rijetki uživati. Sigurno je, svaki put kada ću ga se sjetiti, izmamit će mi osmjeh na lice.

Ne samo zbog jedinstvenog načina ophođenja, šarma ili duhovitosti. Nikad više one naše kave i samo njemu svojstvene zaje......e. Nikad više one: "Sine, daj jednu da zapalim...", uz čašicu Baileysa.

GALERIJA: PRISJETIMO SE FOTOGRAFIJA ĆIRE BLAŽEVIĆA, TRENERA SVIH TRENERA

Zagreb: Ćiro Blažević dobro raspoložen prošetao glavnim gradskim Trgom
1/37

Ćiro je bio čovjek jedinstvena šarma, oštroumnosti i talenta za ljude. Da, imam dojam da je volio ljude, baš kao što je obična raja, tako je volio kazati, voljela njega. Iako, znao se ponekad zabrinuti da će "raji postati dosadan". To se nikada nije dogodilo. A morali ste ga voljeti, čak i kada bi u svom stilu kazao: "Sine, jesi glup u p. m.", a potom bi se koju sekundu kasnije malo ispravio: "Sine, kako si mi samo pametan..."

Morao sam malo u njegovu stilu začiniti tekst psovkama, znam da bi on to volio. I nasmijao bi se od srca. Kao privilegij sam doživio i neka od njegovih najintimnijih emocionalnih stanja koja je znao podijeliti, pričao je o tuzi, neuzvraćenoj ljubavi, svojim najbližima, najvećim strahovima...

Veći dio nije za javnost. Uostalom, dovoljno nas je uveseljavao sva ova desetljeća na jedinstven način, nikad viđenom emocionalnom lukavštinom na ovim prostorima. Zadnjih godina pričao je o tome koliko se plaši da se pretvorio u "nesretnog starca", no vrlo brzo bi živnuo kada bi izišao na cestu i shvatio koliko ga raja – ipak voli.

Do, morali ste voljeti čovjeka koji je širio tako posebnu energiju. I danas znam napamet dijelove nekih njegovih intervjua u kojima je do suza znao nasmijati. Ćiro, moj prijatelj, bio je velika "manga". Anegdota je milijun, a potpuna priča o Ćiri nikada neće do kraja biti ispričana. Jer, mit o njemu rastao je svih ovih godina i postajao sve veći, besmrtan! Nikad se takav više neće roditi...

Ključne riječi

Komentara 2

MO
MojaCetina1955
14:02 08.02.2023.

Poćivaj u miru, legendo,Sinj te voli!

TA
Tarantula
13:45 08.02.2023.

RIP. Veliki kao trener ali ipak mali kao čovjek!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije