Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio tužbu

Sabo: I sam ću dići ruku da mi se skine saborski imunitet

sabo
Branimir Bradarić/VLM
21.10.2013.
u 12:05

Obraćajući se novinarima, Sabo je rekao da se obično u slučajevima tajnog snimanja postupak pokreće protiv osobe koja je snimala taj razgovor, a ne protiv one koja je snimana, kao u ovom slučaju.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je na današnjoj konferenciji za novinare iznenađenje s činjenicom da će protiv njega biti podignuta optužnica radi sumnji da je pokušao podmititi vijećnicu HDZ-a Mariju Budimir kako bi ona prešla u SDP.

– Razgovarao sam sa odvjetnicima i pravnim stručnjacima i zato mi je čudno da se protiv nekoga tko je tajno i protuzakonito sniman podiže optužnica dok se osoba koja je to učinila ne procesuira. Mogu samo poručiti da ću na sjednici Sabora, kada se bude glasovalo o skidanju moga imuniteta, i sam dići ruku za to ali i da od sada započinje pravna bitka tijekom koje ću dokazati svoju nevinost, rekao je Sabo koji o samome postupku nije želio ništa govoriti. Dodao je i da je radi tajnoga snimanja podigao privatnu optužnicu protiv Budimir ali i da je očekivao konkretne korake po tom pitanju od pravosuđa koji su izostali.

– Mediji su otkrili njezinu prošlost i ona je sada poznata, a poznato je i tko je Željko Sabo, istakao je vukovarski gradonačelnik dodajući da i sam podržava izjave koje govore da pravosuđe sve slučajeve treba ispitati kao i da mu nije jasno zašto neki slučajevi, koji se tiču HDZ-a, već godinama od kako su pokrenuti stoje u ladicama.

– Ovdje imam kompletnu dokumentaciju o tri takva slučaja. Očito je da se u nekim postupcima djeluje sporo dok je ovaj moj slučaj, valjda zato što sam gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik iz redova SDP-a, jako važan. Mogu samo poručiti Vukovarcima da ću i dalje, sve dok imam njihovu podršku, ostati normalno raditi unatoč svemu, poručio je Sabo. Kao primjere slučajeva gdje pravosuđe, kako on tvrdi, ništa ne poduzima, spomenuo je korištenje gradske imovine za potrebe GO i ŽO HDZ-a bez ikakve naknade. Dodao je da je na taj način gradski proračun oštećen za oko 600.000 kuna. Podsjetio je i na bivšeg direktora Gospodarske zone koji je, kako je rekao, imao sklopljen tajni ugovor od 500.000 kuna i koji je gradsko zemljište dao pod jamstvo jednoj privatnoj tvrtci za kredit koja ga nije vraćala. Kako je zemljište bilo pod hipotekom banka je sjela na gradsko zemljište. Spomenuo je izgradnju tipskog broda u pogonima Borova kao i slučaj bivše ravnateljice Gradske knjižnice koja je imala četiri godine trajnu stimulaciju svakoga mjeseca na osnovu koje joj je isplaćeno 200.000 kuna. Novinare je interesiralo i kakav je stav SDP-a poslije najnovijih dešavanja.

– Ako je Željko Sabo problem SDP-a ili hrvatske države vrlo lako ćemo riješiti taj problem. Međutim, kako je Željko Sabo problem HDZ-a u Vukovaru i šire, e tu ću se boriti, zaključio je Sabo. Konferenciji za novinare bio je prisutan i vd predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je izrazio u ime članova podružnice punu podršku Sabou u predstojećoj pravnoj bitci izražavajući nadu da će iz iste izaći kao pravni i kao moralni pobjednik.

>> Željko Sabo: Nitko me ni iz DORH-a ni iz USKOK-a nije zvao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije