Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Sabina Glasovac: 'Nekad vam se u politici čini da ništa nema smisla, da ne možete ništa promijeniti'

HRT
30.10.2022.
u 15:29

Sabina ističe da su koalicije iznimno zahtjevan projekt čak i u programski srodnim strankama te da je potrebno mnogo kompromisa i dobre organizacije, a sama nije sklona neprirodnim koalicijama.

Ovotjedna gošća emisije Nedjeljom u 2 bila je potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac. Govorila je o tome trebali pobačaj biti ustavna kategorije te mogu li Most i SDP zajedno protiv HDZ. U uvodnom dijelu emisije osvrnula se na posao.

-Da biste dobro radili neki posao, morate iznimno snažno vjerovati u njega i imati motiv da to radite najbolje što znate i umijete, rekla je u uvodnom dijelu emisije- kazala je Glasovac pa dodala kako u svakom poslu ima uspona i padova, ali i preispitivanja te da se nekad u politici čini kako se ništa ne može promijeniti.

Inače, Sabina ima i nekoliko godina profesorskog staža, a nakon što je prestala biti zamjenica ministar obrazovanja iskoristila 6+6, odnosno 6 mjeseci punu plaću i 6 mjeseci pola plaće.

Osvrnula se i na pandemiju kao i na situaciju kada je Nini Raspudiću prijetila da stavi masku.

-Da bi se iz toga izašli, morali smo pokazati određenu društvenu solidarnost- rekla je te naglasila da su ju svi koji su kršili mjere strašno iritirali.

Sabina ističe da su koalicije iznimno zahtjevan projekt čak i u programski srodnim strankama te da je potrebno mnogo kompromisa i dobre organizacije, a sama nije sklona neprirodnim koalicijama.

-Mi sada u Saboru jako dobro na tjednoj razini koordiniramo akcije i surađujemo s progresivnom opozicijom. U nekim projektima, kao što su INA, borba protiv korupcije, nalazimo zajednički jezik i s onima s kojima ne dijelimo svjetonazorska i programska načela.

Govorila je i o svojoj stranci SDP-u te naglasila da je ono po čemu su vjerodostojni zaštita žena, sloboda i prava LGBTQ+ zajednice kao i u socijalnoj politici i obrazovanju gdje su pokušali neke primjene. Naglasila je i kako su stali na stranu građana kada su se borili s bankama.

-Uspjeli smo napraviti određene pomake u zdravstvenom sustavu, s puno manjim proračunom smo smanjili liste čekanja i sanirali smo dugove, što ona Vlada s puno više izdvajanja ne uspijeva. Pokrenuli smo strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije, što je jedan od ključnih dokumenata- rekla je Glasovac te naglasila kako je ''obrazovanje majka svih politika''. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije