Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U OSIJEKU

S požarišta izuzet dio tragova, stižu vještaci iz Zagreba: 'Prvi put od srijede možemo disati bez maski'

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
09.10.2023.
u 13:13

Ovo još malo izdimljavanja što je preostalo rješavamo vodom, tako da mislim da za grad neće biti problema, objasnio je Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Grada Osijeka

Dio tragova s požarišta u osječkoj tvrtki Drava International izuzeto je u nedjelju, a u utorak dolaze i vještaci iz Centra za forenzička istraživanja iz Zagreba.

- Tragovi su fiksirani fotoaparatom i od policije smo dobili odobrenje da možemo navesti zemlju na prostor koji je dosta zadimljavao, a nismo ga mogli opremom i tehnikom dohvatiti. Dolaskom u ponedjeljak na požarište, prvi put smo od izbijanja požara protekle srijede mogli normalno disati bez zaštitnih maski i bez suza u očima - rekao je Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Grada Osijeka. Preostalo im je, dodao je, zatrpati još približno tisuću kvadrata u samom središtu požarišta, no ne smiju ga dirati dok forenzičari ne izuzmu tragove. Uvjeren je kako će u utorak moći u potpunosti završiti gašenje požara.

>> VIDEO Posljedice požara u Osijeku

- Ovo još malo izdimljavanja što je preostalo rješavamo vodom, tako da mislim da za grad neće biti problema - zaključio je Ivković.
Nataša Turić, ravnateljica osječko-baranjskog NZJZ-a, istaknula je kako se nastavlja kontinuirano praćenje kvalitete zraka na širem osječkom području. Riječ je, pak, o kvalitativnim i preliminarnim podacima koji se obrađuju u Rijeci.

POVEZANI ČLANCI:

- Drastično se smanjuje koncentracija svih spojeva čiju smo prisutnost detektirali u zraku na svim mjernim postajama. Formaldehid, koji nadražuje gornje dišne puteve, bio je u iznimno niskoj koncentraciji. Mjere i dalje vrijede, a najbitnije je da se što više boravi u zatvorenim prostorima dok traje izdimljavanje, a ono će se uskoro smanjiti. Puno je bolja situacija nego prethodnih dana - rekla je Turić.

Nove fotografije iz zraka požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/31

Zbog tih razloga će se učenici u utorak vratiti u školske klupe i u Osijeku i u županiji. - Nije na snazi više ni preporuka da roditelji ne dovode djecu u vrtiće, jer vjerujemo da će izdimljavanje biti do kraja dana potpuno sanirano. Sjeverac je prozračio grad u Osijeku pa smatramo da ugroze više nema - rekao je Dragan Vulin, čelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

>> VIDEO Kao da požar nije dosta... Pojavila se dimna pijavica na požarištu u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije