Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.04.2015. u 13:07

Nisu u stanju pošteno predstaviti ni izmjene registarskih pločica

Još da je i kruha, jer uzaludnih igara nam na žalost s ovom Vladom ne fali. Što su oni sve u stanju učiniti da zabave naciju i to tako da sve do samog kraja izgleda kao da imaju ozbiljne namjere. Svojedobno smo pisali da dulje traje javna rasprava o izgledu novih registarskih pločica nego što je tada trajala rasprava o, u kuloarima sklepanoj, izmjeni Ustava. Još je samo nedostajao referendum o izboru dizajnerskog rješenja i iščekivanje suprotstavljenih strana hoće li Ustavni sud dopustiti da se Vladu i Sabor ograniči u izboru izgleda pločica.

Tko bi pomislio da bi tako seriozno natječaj o dizajnu novih pločica okončan podjelom 45.000 kuna za odabrane radove, moglo sve završiti zbunjujućom predstavom ministra Ranka Ostojića iz koje proizlazi da je sve bila šala tako da su novinari u prvi mah kao jedino logično zaključili da je državnim prevratom na čelo Vlade došao Tomislav Karamarko.

Premda je on dan prije samo artikulirao ono što je dobar dio nacije komentirao po društvenim mrežama i medijima, ogorčen micanjem hrvatskog grba. SDP milijune kuna ulaže u svoj PR!

A nisu u stanju pošteno predstaviti ni izmjene registarskih pločica. Njihova vladavina niz je uzaludnosti. Tako su nas uvjeravali da je zbog branitelja, pa i onih u Savskoj 66, uoči ulaska u EU nužno mijenjati zakonske odredbe o europskom uhidbenom nalogu pa je na kraju polugodišnje gungule ispalo da su se samo neumjesno šalili s nama i sa EU.

Što su nam radili s pričom o monetizaciji autocesta pa su odustali, kao i od outsourcinga, petljajući hoće li ili neće poslati referendumsku inicijativu na ocjenu ustavnosti. I uvijek isto, nedovoljno pripremljeni, sa slabim argumentima, uporno guraju svoja rješenja jer oni su vlast (sjetimo se zakona o predstečajnoj nagodbi, o strateškim investicijama, Obiteljskog zakona...), a kad shvate, nisu u stanju priznati svoju grešku već su im svi drugi krivi. Premda je premijer, i to je najgore, obećao: “Griješimo i imam ekskluzivnu informaciju – grešaka će biti još”. Kad bi barem i Uefa tako radila.

>> Ostojić: Zbog svega vraćamo grb! Karamarko očito ne zna kako izgleda znak na zastavi HDZ-a

Komentara 51

IV
ivan.vidaspunta
14:01 10.04.2015.

I drug Ranković bi mogo brzo na Traktor, s tablicama s Hrvatskim Grbom dakao. Kad stigne u palanku može se stavit tablice na kvadratiće njegovih velikih dizajnera.

Avatar mirica19
mirica19
12:52 10.04.2015.

Obilježja naše države su vrijedna zaštite i treba i što više dičiti, a ne ih sakriti ili još gore zamijeniti!

DU
Deleted user
13:21 10.04.2015.

Ljepše države i gore vlade nema na kugli zemaljskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije