Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništava dizajn pločica

Ostojić: Zbog svega vraćamo grb! Karamarko očito ne zna kako izgleda znak na zastavi HDZ-a

Ranko Ostojić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
09.04.2015.
u 11:10

Jedino što se mijenja je font slova, a dodat će se i plava trakica s oznakom HR, dakle rješenje koje imaju sve europske države

Da je vlada Zorana Milanovića prečesto neodlučna i prevrtljiva, danas je na tragikomičan način dokazao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Bilo je dovoljno samo da šef HDZ-a Tomislav Karamarko u kratkoj izjavi kritizira kockice koje su trebale biti na novim registarskim pločicama, odnosno izbacivanje hrvatskog grba, pa da ministar Ostojić odmah odustane od svog plana. 

Bizarna priča s promjenom registarskih pločica koja je trajala punih dvije godine i nakon provedenog natječaja na kojem su tri rješenja bila nagrađena, a niti jedno od rješenja nije uključivalo hrvatski grb, danas je zaključio ministar Ostojić rekavši kako nijedno rješenje neće biti prihvaćeno i da će na pločicama ostati hrvatski grb.

Jedino što se mijenja je font slova, a dodat će se i plava trakica s oznakom HR, dakle rješenje koje imaju sve europske države. 

Objašnjenje koje je ministar Ostojić dao podsjetilo nas je na montipajtonovski skeč. Novinarima je pokazivao sadašnji znak HDZ-a kao i onaj iz ere Franje Tuđmana kako bi dokazao da plava i crvena kockica koje su trebale biti na pločicama nemaju veze s logom SDP-a, već, upravo suprotno, da strašno sliče znaku HDZ-a.

– Da ne bi bilo nikakve zabune i bilo kakve dileme da nam netko podmeće znak koji podsjeća na znak HDZ-a, ostavit ćemo hrvatski grb – rekao je Ranko Ostojić, a potom još i dodao kako Karamarko očito ne zna kako izgleda znak na zastavi HDZ-a.

Dok su novinari s iskrenim čuđenjem slušali objašnjenje ministra Ostojića, on je još dodao kako će na novim pločicama svaki od 128 gradova dobiti svoje oznake.

>> Prvotravanjska šala s registarskim oznakama

Ključne riječi

Komentara 320

Avatar aj_ća
aj_ća
11:23 09.04.2015.

Kakve gluposti? Sto je dosada falilo Hrvatskom grbu na registraciji? Nista! Narod je svoje rekao i pametnom dosta!

NE
nepenthe
11:23 09.04.2015.

Tako se moglo i odmah bez nepotrebnog dizanja medijske pompe,ionako je na sadašnjim reg.pločicama predviđeno mjesto za naljepnicu EU...Bezveze se igraju pijanog milijardera,a postoje daleko veći problemi od izgleda registarskih pločica

Avatar gusjenica
gusjenica
11:20 09.04.2015.

Ranko, da li si ti to rekao da je grb naše domovine na registarskim pločicama GLUPOST ?? Mollim odgovor sa DA ili NE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije