Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladna fronta

S novom godinom stiže i ledeni val, bit će i snijega

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
29.12.2018.
u 09:57

U utorak uglavnom suho, a od srijede hladnije, uz povećanje vjerojatnosti za snijeg

Idućih dana u većini krajeva birt će djelomice sunčano, do srijede bez znatnije promjene temperature, ali na Jadranu uz često umjerenu, ponegdje i jaku buru i tramontanu, osobito na sjevernom dijelu. Oblačnije će biti u nedjelju i ponedjeljak, uz mjestimice malo kiše, na kopnu i snijega.

U drugoj polovini sljedećega tjedna znatno se povećava vjerojatnost hladnijeg i vjetrovitijeg vremena, na kopnu uz češći povremeni snijeg, javlja HRT.

U nedjelju i ponedjeljak oblačnije, mjestimice uz mogućnost za malo kiše i snijega, osobito u sjevernim i istočnim krajevima. U utorak uglavnom suho, a od srijede hladnije, uz povećanje vjerojatnosti za snijeg.

Foto: DHMZ

Na Jadranu djelomice sunčano, pri čemu u nedjelju u Dalmaciji oblačnije, ponegdje vjerojatno uz malo kiše. Puhat će umjeren, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice i jak sjeverni vjetar, a od utorka bura, koja će osobito u četvrtak pojačati. Temperatura zraka bez veće promjene, ali će osjećaju hladnoće pridonositi povremeno umjeren i jak vjetar."

Servis Severe Weather Europe također najavljuje dolazak hladne fronte. Zahlađenje bi trebalo početi već oko 30. prosinca i nastaviti se u prvim danima nove godine.

Foto: Severe Weather Europe

Na prelasku iz stare u novu godinu, odmicanje anticiklone prema britanskom otočju omogućit će prodorima sa sjevera dolazak i do naših krajeva. U takvom bi razvoju situacije početkom 2019. godine izraženija hladna fronta uz nastanak ciklone nad morem donijela zimsku situaciju. Ansambl modela očekuje snižavanje temperature zraka ispod prosječnih vrijednosti, ali nisu svi prognostički modeli usuglašeni o tome, javlja Neverin.hr.

Pogledajte video: Kako voziti po buri

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar rubinet
rubinet
10:38 29.12.2018.

Hladnoća u siječnju nije ugroza nego poželjna stvar.

AV
avalon22
10:40 29.12.2018.

Hoćemo snijeg!!!

IH
iron.hide.54966
10:58 29.12.2018.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije