Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Dalmaciji

Pogledajte kako je bura srušila fasadu u Splitu

bura
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
09.02.2015.
u 15:07

HAK javlja kako su u prekidu trajektne linije: Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split

Višednevna ciklona u nedjelju je u Dalmaciji ipak skromno pokazala svoje zimsko lice, javlja Crometeo.hr. Iako se u subotu vrijeme prolazno smirilo, hladna fronta nas prelazi tijekom nedjelje zbog čega se u dijelovima Dalmacije tijekom dana jače naoblačilo. Lokalno u ranim popodnevnim satima padala slaba kiša uz obalu i na otocima, u Zagori je bilo i snijega. S obalne strane planina snježna granica se prolazno spustila na samo 300 metara nadmorske visine. S obzirom na tako nisku snježnu granicu, susnježnice na širem splitskom području ponegdje bilo sve do mora. Mosor se već zabijelio, a snijeg je padao i u Dubravi, Sitnom Donjem i  Gornjem te u višim predjelima Žrnovnice, a padao je kratko vrijeme i na Braču, Kozjaku, Klisu, pa čak i na Perunu što nije čest slučaj. Također je padanje snijeg zabilježeno u Planom i Prgometu.

Jaka bura koja je jučer zahvatila Split i okolicu uzrokovala je prekid trajektnih i katamaranskih veza s otocima, a zbog stabala koje je čupala, intervenirali su vatrogasci. 

Malo prije 14 sati bura je u Splitu srušila fasadu sa zgrade u Vukovarskoj ulici na križanju s Dubrovačkom.

Slobodna Dalmacija piše kako je bura u Makarskoj bacila 69-godišnju Bistru Spasov koja je završila u bolnici u Splitu s teškim tjelesnim ozljedama. Nesreća joj se dogodila na izlazu iz vrata hotela Miramare.

Nešto bolje prošla je HRT-ova novinarka Sandra Lacković, koja se radeći prilog o buri morala uhvatiti za stup kako je vjetar ne bi odnio.

HAK javlja kako su u prekidu trajektne linije: Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split.

Jutro je bilo hladno, s minimalnim temperaturama koje su u dijelu Zagore bile do minus 2, a najhladnijih minus 5 izmjereno je na Sv. Juri na Biokovu. Mraza je bilo ponegdje uz obalu, primjerice u Vodicama.

Snijeg je pomalo iznenadio prognostičare, ali ne bi trebao dugo potrajati jer u nadolazećoj noći stiže jako zahlađenje praćeno jakom do olujnom burom i djelomičnim razvedravanjem. Ovakav razvoj događaja posljedica je dolaska vrlo hladnog kontinentalnog zraka s dalekog sjevera pa će sljedećih dana u Dalmaciji biti hladno s dosta sunca

VIDEO: Radio Dalmacija

>> Selo zatrpano snijegom: HGSS se probija na skijama do unesrećene osobe

Komentara 11

SI
simeeee
15:23 09.02.2015.

Ovo je cudo, nista se zivo ne moze dogoditi a da neko ne snima mobitelom...haha

Avatar maxist
maxist
15:21 09.02.2015.

ljepila ima taman za vjetrić kojim se otpuhne pepeo sa stola............cukorpekari su ušparali za tri poštene vile

DH
dalibor.hren
16:37 09.02.2015.

Jako dobro i kvalitetno izvedeno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije