Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

S. Ljubičić oslobođen za zloporabu položaja i ovlasti u ZG cestama

Ljubičića, tada predsjednika uprave Holdinga, teretilo se da je od veljače do travnja 2008. omogućio Stipi Ćoriću, tehničkom direktoru Zagrebačkih cesta, da se koristi opel vectrom iako je Igor Rađenović, tada direktor Zagrebačkih cesta, odlučio ne produljivati ugovor s rent-a-car tvrtkom.
18. prosinca 2009. u 11:36 15 komentara 19 prikaza
ljubičić
Foto: Renato Branđolica/Vecernji list

Slobodan Ljubičić, bivši predsjednik uprave Zagrebačkoga holdinga, Stipo Ćorić, bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta te Krešimir Marko Artuković, šef čuvarske službe u Cestama danas su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbe za zloporabu položaja i ovlasti te prijevare.

Oduzimaju 152.450 kuna
Luka Sabljić, bivši kooperant Cesta, nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krađe betona iz kruga građevinske tvrtke GIP Pionir, a Srećko Vukanović, također bivši kooperant, uvjetno je osuđen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Također će im biti oduzeto 152.450 kuna protupravno stečene imovinske koristi. Kao bivšega prvog čovjeka Holdinga Ljubičića se teretilo da je omogućio Ćoriću korištenje službenim vozilom dok je bio na bolovanju iako je tadašnji direktor Cesta Igor Rađenović odlučio Ćoriću uskratiti automobil. Ljubičić je, naime, odlučio da će račun od 22.640 kuna, koliko je stajalo Ćorićevo korištenje službenim automobilom, platiti Holdingova podružnica Stanogradnja bez obzira na to što bivši direktor Cesta u njoj nije ni bio zaposlen.

 Artukovića se teretilo da je angažirao prijevoznike koji su beton vrijedan 4360 kuna, na račun Zagrebačkih cesta, iz Pionira dovezli na gradilište njegova šurjaka Darija Rogineka. Bivšim kooperantima Sabljiću i Vukanoviću stavljalo se na teret da su se na temelju lažnih dostavnica koje su glasile na Zagrebačke ceste lažno predstavljali u Pioniru kao prijevoznici, odvozili beton te ga prodavali u privatne svrhe.

Nemaju pravnu osobnost

Ljubičićevu oslobađajuću presudu sutkinja Tamara Pleše obrazložila je time da je bio šef uprave Holdinga te da mu u odlučivanju nije trebala suglasnost direktora ostalih podružnica, pa ni ona Igora Rađenovića. Dodala je da Holdingove podružnice nemaju pravnu osobnost pa Ljubičić nije kršio zakon. 

Bivši direktor Zagrebačkih cesta

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović prijavio je malverzacije u Zagrebačkim cestama USKOK-u na početku prošle godine te je ubrzo potom i pretučen pred svojim stanom. Istragom policije, Odvjetništva i USKOK-a bio je obuhvaćen i bivši direktor Cesta Ivan Kolarić, rođak supruge gradonačelnika Milana Bandića, zbog namještanja prodaje atraktivna zemljišta u Mlinovima tvrtki Rytec na čijem je čelu supruga Slobodana Ljubičića. Zbog toga je potkraj srpnja Odvjetništvo zatražilo od zagrebačkoga Županijskog suda pokretanje istrage.

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • 37h1c4l:

    izgleda da je ukupan dug republike hrvatske koji iznosi oko 100 milijardi otišao samo na kriminalce i njihove obitelji. da je hrvatska bez vladajućih kriminalaca bila bi bogatija nego švicarska i to nekoliko puta... ali, dok mi ovdje vako komentiramo ... prikaži još! sve ove afere, robovi nastavljaju služiti svojim gospodarima a gospodari ubiru plodove njihovog rada . i to je to :o)

  • dvorskaluda:

    A kako bi bio kriv; pa rekla je premijerka; tko nije znao, tko nije pogodovao i poticao – NIJE kriv. Nije on gori od Kalmete.

  • debeli:

    zanima me dali netko zna jeli ova cijela ekipa porijeklom iz hercegovine,naravno i sudkinja. --------------------------------------------------------------