Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTINA ČULJAK:

'Ruža Tomašić se predstavlja Ružom Hrvatskom, a običan je trn'

ruža tomašić
Goran Ferbežar/PIXSELL
12.10.2013.
u 11:32

Kristina je puno toga dala stranci, ali htjela je biti kraljica. Ona ne želi surađivati, već naređivati, poručuje R. Tomašić

Članica Predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević Kristina Čuljak izbačena je iz stranke u četvrtak i najavljuje da će tražiti zaštitu udruga protiv mobinga i institucija EU parlamenta. Planira podnijeti i kaznenu prijavu zbog krivotvorenja dokumenta jer tvrdi da sjednice Predsjedništva i Časnog suda na kojima je takva odluka donesena nisu održane, pa su i odluke s njih zapravo krivotvoreni dokumenti.

Potpora članova

- U nekoliko prepiski upozoravala sam Glavnog tajnika Peru Ćorića i predsjednicu stranke Ružu Tomašić da stvari koje rade nisu u skladu sa Statutom i da prema meni opetovano vrše mobing i prisilno me istjeruju iz stranke. Nastavili su s ignoriranjem i kršenjem mojih stranačkih prava, a na kraju me i smijenili – objašnjava Čuljak kojoj su, jednako kao i medijima, pismo potpore poslali i bivši članovi stranke iz Splitsko-dalmatinske županije koji tvrde da je zbog istih problema tu podružnicu HSP AS napustilo čak 1200 članova. Kristina Čuljak, inače i zamjenica predsjednice Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, tvrdi da je stranka izgubila sve demokratske standarde, da se imenuju podobnici, a svi koji im se usprotive bivaju izbačeni ili podloženi mobingu zbog kojega sami napuštaju stranku.

- Neka vodstvo prizna koji je realan broj članova stranke. Hvala Ruži Tomašić koja se predstavlja Ružom Hrvatskom, a običan je trn – govori nam Čuljak.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić kazala nam je da su sve optužbe neutemeljene, te da uvjeta za podnošenje kaznene prijave nema, s obzirom da su se sjednice Časnog suda, jednako kao i telefonska sjednica Predsjedništva uistinu održale. Demantira i navode da je stranku napustilo 1200 članova iz Splitsko-dalmatinske županije, jer, kaže, dobili su svega 20-ak ispisnica, i to ljudi koji nisu ništa radili u stranci i nisu podržavali novog čelnika podružnice. A ona, tvrdi, ne podnosi nerad.

Problemi sa stavom

- Kristina je, za razliku od njih, stvarno radila, puno toga je dala stranci, ali htjela je biti kraljica. Ona ne želi surađivati, već naređivati. Zbog nje nemamo više niti jednu ženu u Predsjedništvu, jer je vršila mobing nad njima. Od početka imamo problema s njenim stavom i ostali smo bez puno kvalitetnih žena baš zbog nje – objašnjava Tomašić te kaže da očekuje da će biti sve više ovako nezadovoljnih članova jer stranka raste i za neradnike nema mjesta. Stranci svakodnevno pristupaju novi članovi, dodaje Tomašić, pa će uskoro brojati oko 23 tisuća članova.

>> Srb bi Ružu, Matković želi manje pravaše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije