Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ruža Tomašić se predstavlja Ružom Hrvatskom, a običan je trn'

Kristina je puno toga dala stranci, ali htjela je biti kraljica. Ona ne želi surađivati, već naređivati, poručuje R. Tomašić
12. listopada 2013. u 11:32 0 komentara 943 prikaza
ruža tomašić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Članica Predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević Kristina Čuljak izbačena je iz stranke u četvrtak i najavljuje da će tražiti zaštitu udruga protiv mobinga i institucija EU parlamenta. Planira podnijeti i kaznenu prijavu zbog krivotvorenja dokumenta jer tvrdi da sjednice Predsjedništva i Časnog suda na kojima je takva odluka donesena nisu održane, pa su i odluke s njih zapravo krivotvoreni dokumenti.

Potpora članova

- U nekoliko prepiski upozoravala sam Glavnog tajnika Peru Ćorića i predsjednicu stranke Ružu Tomašić da stvari koje rade nisu u skladu sa Statutom i da prema meni opetovano vrše mobing i prisilno me istjeruju iz stranke. Nastavili su s ignoriranjem i kršenjem mojih stranačkih prava, a na kraju me i smijenili – objašnjava Čuljak kojoj su, jednako kao i medijima, pismo potpore poslali i bivši članovi stranke iz Splitsko-dalmatinske županije koji tvrde da je zbog istih problema tu podružnicu HSP AS napustilo čak 1200 članova. Kristina Čuljak, inače i zamjenica predsjednice Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, tvrdi da je stranka izgubila sve demokratske standarde, da se imenuju podobnici, a svi koji im se usprotive bivaju izbačeni ili podloženi mobingu zbog kojega sami napuštaju stranku.

- Neka vodstvo prizna koji je realan broj članova stranke. Hvala Ruži Tomašić koja se predstavlja Ružom Hrvatskom, a običan je trn – govori nam Čuljak.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić kazala nam je da su sve optužbe neutemeljene, te da uvjeta za podnošenje kaznene prijave nema, s obzirom da su se sjednice Časnog suda, jednako kao i telefonska sjednica Predsjedništva uistinu održale. Demantira i navode da je stranku napustilo 1200 članova iz Splitsko-dalmatinske županije, jer, kaže, dobili su svega 20-ak ispisnica, i to ljudi koji nisu ništa radili u stranci i nisu podržavali novog čelnika podružnice. A ona, tvrdi, ne podnosi nerad.

Problemi sa stavom

- Kristina je, za razliku od njih, stvarno radila, puno toga je dala stranci, ali htjela je biti kraljica. Ona ne želi surađivati, već naređivati. Zbog nje nemamo više niti jednu ženu u Predsjedništvu, jer je vršila mobing nad njima. Od početka imamo problema s njenim stavom i ostali smo bez puno kvalitetnih žena baš zbog nje – objašnjava Tomašić te kaže da očekuje da će biti sve više ovako nezadovoljnih članova jer stranka raste i za neradnike nema mjesta. Stranci svakodnevno pristupaju novi članovi, dodaje Tomašić, pa će uskoro brojati oko 23 tisuća članova.

>> Srb bi Ružu, Matković želi manje pravaše

HSP Pravaši su u Hrvatskoj već g

HSP

Pravaši su u Hrvatskoj već godinama poznati po neslaganju, zbog čega se svako nekoliko godina osniva neka nova pravaška stranka. Najstariju pravašku stranku HSP napustio je bivši pa počasni predsjednik Anto Đapić te na ovim izborima išao s registriranom strankom koju je nazvao Nezavisna lista A. Đapić.

HSP dr. Ante Starčević

U najslavnijim danima HSP-a u stranci je bila i Ruža Tomašić, koja je nezadovoljna sad već bivšim predsjednikom i članom napustila stranku, te 2009. godine osnovala HSP dr. Ante Starčević. To je trenutno jedina pravaška parlamentarna stranka, dok ostale zbog svoje razjedinjenosti ne osvajaju dovoljno glasova na izborima.

Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD)

Opet bivši član HSP-a Hrvoje Tomasović osniva 14. travnja 2012. Osnivačka je skupština pred 132 osnivača održana u Kninu. Stranka je okupila neke nezadovoljnike iz pravaških stranaka iz četiriju južnih hrvatskih županija.

Hrvatska čista stranka prava (HČSP)

Ova stranka osnovana je 1992. godine, također od nezadovoljnika koji su napustili HSP. Njihov osnivač i prvi predsjednik Ivan Gabelica bio je u jednom mandatu i saborski zastupnik, a na posljednjim izborima stranka je bila u koaliciji s HSP AS.

Autohtona – Hrvatska stranka prava (A-HSP)

Osnovana je u 2005. godine sjedinjenjem Hrvatskih pravaša (predsjednik Dražen Keleminec) i Hrvatskoga pravaškog pokreta (predsjednik Krešimir Pavelić) u Hrvatski nacionalni blok. Današnji naziv nosi od 2007. godine, a cilj i ove stranke je ujedinjenje svih pravaških stranaka u Hrvatskoj.

Predsjednik Zoran Milanović održao  izvanrednu konferenciju za medije
'VEĆ SVIMA UPADA U OČI'
Austrijski list analizirao Milanovića: Ruska zvijezda i prijatelj Kremlja koji je prešao sve granice
Argeta
Zero Food Waste
Svaki dan sam naviknut bacati ostatke kruha. Evo zašto sam to odlučio promijeniti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.